To prašė vienas iš teisiamųjų, Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Taip pat jis prašė V. Vonžutaitę apklausti kaip liudytoją pagrindinėje byloje. Teismas nenagrinėjo ir šio prašymo.

„Teisėjų kolegija abu skundus paliko nenagrinėtus“, - per teismo posėdį Vilniuje sakė teisėja Violeta Ražinskaitė.

Prašymo dėl bylų sujungimo teisėjų kolegija nenagrinėjo, nes, pasak teisėjos, bylos buvo atskirtos prokuroro prašymu, o šis, pagal įstatymus, yra neskundžiamas.

„Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad pripažintas kaltu asmuo tampa nuteistuoju ir jis negali būti apklaustas kaip liudytojas“, - V. Ražinskaitė komentavo teismo sprendimą dėl prašymo apklausti V. Vonžutaitę kaip liudytoją.

Teismas Generalinės prokuratūros prašymu praėjusią savaitę buvo nusprendęs atskirti V. Vonžutaitės bylą, nes ši dėl nedarbingumo negali dalyvauti teismo posėdžiuose.

V. Vonžutaitės nedarbingumas pratęstas iki birželio 10 dienos. Teisiama politikė nedarbingumą turi dėl nėštumo.

Birželį šioje byloje dar vyks šeši posėdžiai. Jie vyks 10-12, 17-19 dienomis.

2013 metų liepą Vilniaus apygardos teismas už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą V. Uspaskichui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, kartu nuteistai parlamentarei V. Vonžutaitei skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Seimo nariui Vytautui Gapšiui skirta 35 tūkst. litų (per 10 tūkst. eurų) bauda, buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė nuteista vienų metų laisvės atėmimo bausme.

Byla Darbo partijos atžvilgiu nutraukta teismui paskelbus, kad partija kaip juridinis asmuo veiklą baigė įvykdžius reorganizaciją.

Šis nuosprendis apskųstas Apeliaciniam teismui.

V. Uspaskichas savo kaltę neigia ir vadina procesą politiškai motyvuotu.

Nuosprendis įsigalioja tik po apeliacinės instancijos teismo sprendimo.