Į teismą išaiškinti, ar teisėtai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skyrė Darbo partijai biudžeto dotaciją už 2013 metų antrąjį pusmetį, kreipėsi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD).

Savo skundą pareiškėjai grindė tuo, jog VRK, skirdama biudžeto asignavimus nebeegzistuojančiai Darbo partijai, netinkamai įvertino faktines aplinkybes, neteisingai taikė ir aiškino Politinių partijų kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo, Civilinio kodekso nuostatas.

TS-LKD pareiškime pažymėta, kad Darbo partija (leiboristai), kuriai VRK sprendimu buvo skirta valstybės biudžeto dotacija, įregistruota 2013 m. gegužės 14 d., ji nedalyvavo Seimo ir savivaldybių rinkimuose, pagal kurių rezultatus paskirstytos dotacijos, todėl neatitinka Politinių partijų kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo nuostatų.

Pareiškėjų manymu, joks teisės aktas objektyviai negali nustatyti, kad po reorganizacijos naujai įsteigta politinė partija perima buvusių partijos rinkėjų pasitikėjimą.

Už 2013 metų antrąjį pusmetį VRK partijoms paskirstė beveik 9,5 mln. litų. Darbo partijai (leiboristams) teko 1,7 mln. litų. Nors po rinkimų Darbo partija iškart reorganizavosi į kitą juridinį asmenį, o tai leido išvengti atsakomybės juodosios buhalterijos byloje.

Pirmadienį Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai kreipėsi į teismą dar kartą su prašymu atnaujinti bylos nagrinėjimą iš esmės, kadangi pernai lapkritį "darbiečiams" susijungus su Krikščionių partija nebeliko juridinio vieneto - Darbo partijos (leiboristų). 

Darbo partija du kartus patyrė transformaciją. Pirmą kartą, kai susijungė su leiboristais, ji buvo pavadinta Darbo partija (leiboristai). Vėliau, kai šis politinis darinys susijungė su Krikščionių partija, ji vėl pavadinta Darbo partija.