Jam skirtas 50 tūkst. eurų užstatas ir intensyvi priežiūra. Jis taip pat įpareigotas būti namų zonoje, neišvykti iš Lietuvos ir nebendrauti su šioje byloje taip pat įtariamu Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Viliumi Šiliausku, BNS pranešė teismo atstovė Vaiva Milkeraitienė.

Pasak jos, suėmimas neskirtas, nes teismas mano, kad nėra duomenų, jog J. Kriaučiūnas darytų naujus nusikaltimus.

V. Šiliauskui teismas kiek anksčiau ketvirtadienį skyrė suėmimą 10-čiai dienų. Prokuratūra abu įtariamuosius siekė suimti maksimaliam laikotarpiui – trims mėnesiams.

J. Kriaučiūnas įtariamas V. Šiliauskui davęs 140 tūkst. eurų kyšį už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Kyšis, įtariama, perduotas trečiadienio naktį, tą pačią dieną pradėtas ir ikiteisminis tyrimas. STT nuotraukose užfiksuotos stiklainiuose slėptos pinigų sumos.

Be to, pasak jo, pas administracijos direktorių rasta ir daugiau pinigų, iš viso – beveik ketvirtis milijono eurų grynaisiais. Šių pinigų kilmė taip pat bus tiriama.

Pas papirkimu įtariamą J. Kriaučiūną kratų metu rasta beveik 400 tūkst. eurų grynųjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją