Laikinąjį nuosavybės apribojimą G. Petriko turtui teisėjas Vladislavas Lenčikas pritaikė patenkindamas Generalinės prokuratūros prašymą. Prokuroras Gintaras Pliopys dar prieš mėnesį teismą informavo, kad Kauno apygardos teisme nagrinėjant bylą dėl investicinės Kauno holdingo kompanijos turto iššvaistymo buvo gauta duomenų apie kaltinamojo sąskaitas Latvijos ir Danijos bankuose.

Apie jose laikomus pinigus teismui prisipažino ir pats G. Petrikas. Tačiau jis aiškino, kad šie pinigai jau seniai buvo areštuoti, todėl jais jis negalėjęs naudotis.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė, kad turi būti ne tik Latvijos ir Danijos bankuose esantys G. Petriko pinigai – 180 tūkst. 980 JAV dolerių, bet ir jau anksčiau areštuoti medžiokliniai šautuvai ir šoviniai, televizorius „Sony“, vaizdo leistuvas bei dulkių siurblys.

Kaip nutartyje pabrėžė teisėjas V. Lenčikas, laikinas nuosavybės apribojimas kaltinamojo turtui bus taikomas iki baudžiamosios bylos išnagrinėjimo ir nuosprendžio paskelbimo. Pasak teismo, areštavus sąskaitas bankuose ir kitą turtą bus galima užtikrinti civilinio ieškinio priteisimą.

Byloje nukentėjusiuoju pripažintas Turto bankas iš G. Petriko siekia prisiteisti 18 mln. 693 tūkst. Lt.

DELFI primena, kad buvęs LVKB tarybos pirmininkas savo kaltės dėl banko turto iššvaistymo, kai buvo negrąžinti keturioms EBSW priklausiusioms įmonėms („Autopaletė“, „Custos“, „Evadis“ ir „Statybinių medžiagų investicija“) suteikti kreditai, nepripažįsta.

Teisme duodamas parodymus jis apkaltino buvusio premjero Adolfo Šleževičiaus vadovaujamą Vyriausybę. „Visos problemos prasidėjo, kai premjerui buvo atsakyta suteikti paskolą vienai valstybinei įmonei“, - teisme sakė kaltinamasis.