Bylos duomenimis, I.Baubinaitė D.Ulbinaitės nurodymu kopijavimo aparatu nukopijavo jos duotus dokumentus.

„Man padavė, paprašė ir aš atšviečiau. Kiek lapų nepasakysiu, pluoštelis, neatsimenu“, - sakė liudytoja.

Ji teigė neatkreipusi dėmesio, ar buvo slaptumo žyma.

„Aš neatsimenu, ar buvo blogų kopijų“, - sakė patarėja. Ji tvirtino, kad įprastai netinkamas kopijas sunaikindavo.

Apklausta ikiteisminio tyrimo metu I.Baubinaitė pasakojo, kad D.Ulbinaitė turėjo skaidrų aplanką, kopijuojamo dokumento viršutinis ir apatinis kraštai buvo užlenkti.

Po liudytojos apklausos proceso dalyviai diskutavo dėl vaizdo įrašų, padarytų Prezidentūroje, peržiūros.

Iki tol bylos liudytojai buvo apklausti uždaruose teismo posėdžiuose - ne viešai liudijo Valstybės saugumo departamento pareigūnas Vidmantas Kaladinskas ir departamento vadovas Gediminas Grina, jo pavaduotoja ir dar viena darbuotoja.

Tuo metu naujienų agentūros BNS vadovė ir darbuotojai bus apklausiami viešuose posėdžiuose. Teismo sprendimu, kaltinamosios D.Ulbinaitės apklausa taip pat bus ne vieša. Už uždarų durų bus tiriama ir bylos pirmojo tomo medžiaga, nes ji susijusi su valstybės paslaptimi. Tyrimo metu buvo apklausti 36 asmenys.

Prašymą surengti uždarus teismo posėdžius anksčiau išreiškė prokuroras.

Daugiau nei prieš mėnesį teismui surengus pirmąjį posėdį byloje, D.Ulbinaitė sakė, kad kalta neprisipažįsta ir parodymus duos įrodymų tyrimo pabaigoje.

Prokuroras teigia, kad D.Ulbinaitė, turėdama leidimą dirbti su slapta informacija, ją paviešino ir savo veiksmais sumenkino Prezidento instituciją.

Ikiteisminis tyrimas vykdytas nuo pernai spalio, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus. Prokuroras teismui bylą perdavė birželį.

Perdavus bylą teismui, 44 metų D.Ulbinaitė pasitraukė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos. Ji dabar užsiima individualia veikla.

Teismas yra paskelbęs, kad šiame tyrime buvo neteisėtai sekami naujienų agentūros BNS darbuotojai.

Tolesnis bylos nagrinėjimas numatytas lapkričio 4, 5, 6, 10, 12 dienomis.