Joje bus analizuojama nepriklausomos teismų sistemos – teisės viršenybės pagrindo, teisminės ir kitų valdžių bendradarbiavimo bei profesinių teisėjo elgesio standartų problematika, pranetė Nacionalinė teismų administracija.

„Nepriklausomas ir nešališkas teismas, priimantis objektyvius, teisėtus, tik įstatymais paremtus sprendimus – ne tik žodžiai, įrėminantys teismo ir teisėjo portretą. Tai vertybės, kuriomis grindžiama kasdienė Lietuvos teisėjų, išnagrinėjančių šimtus tūkstančių bylų, veikla. Ir vis dėl to dar turime, ko siekti: skaidrių ir objektyvių ne tik atrankos, bet ir teisėjų veiklos vertinimo procesų, įsivertinti, ar tikrai teismams sudaromos tinkamos sąlygos efektyviam teisingumo vykdymui“, – sakė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja, Teisėjų tarybos pirmininko pavaduotoja Egidija Tamošiūnienė.

Teisininkai ir politikai svarstys, kas užtikrina teismų nepriklausomumą, nagrinės mitus apie nepriklausomumą kaip teisėjo privilegiją, teismų ir visuomenės santykį, kalbės apie valstybės pastangas užtikrinant ekonominį teismų nepriklausomumą ir pan.

Renginį sveikins prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto prodekanas Haroldas Šinkūnas, dalyvaus Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė, Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėjas Egidijus Kūris, Konstitucinio Teismo pirmininkė Danutė Jočienė, kt.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)