V. Uspaskicho pasidalintoje informacijoje nurodoma, kad vandens Vilniuje galima įsigyti iš Seimo narės, darbietės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės.

Taip pat nurodomi ir kituose miestuose esantys neva gydomąjį poveikį turintį vandenį platinantys kontaktiniai asmenys.

„Pandemija yra didelis iššūkis ne tik Lietuvai, tačiau ir visam pasauliui. Lietuva tebėra raudonojoje, labiausiai paveiktoje zonoje. Europarlamentaro postas apie vandenį, kuris sukuria imunitetą ir gydo nuo COVID-19, o taip pat tai, kad vandens platintoja nurodoma LR Seimo narė, labai neramina“, – rašo E. Dobrovolska.

Ministrė priminė, kad ES ne kartą akcentavo grėsmes, kurias sukelia klaidinanti, melaginga informacija.

„Atsižvelgiant į tai, kad Seime mano vieta yra prie Darbo frakcijos, turėjau galimybę ne kartą padiskutuoti su keliais šios frakcijos nariais viena ar kita tema. Įsitikinau, kad tai šviesūs ir racionalūs žmonės, todėl tikiu, kad visų mūsų – tiek Seimo narių, tiek visuomenės – susitelkimas kovai su pandemija ir misinformacija leis greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą“, – pridūrė E. Dobrovolska.

Kiek vėliau parlamentarė I. Kačinskaitė-Urbonienė viešai paneigė V. Uspaskicho informaciją, esą ji platina nuo koronaviruso gydantį vandenį.

„Skanų ir kokybišką mineralinį vandenį gėriau ir geriu, manau, kad vanduo tikrai dar niekam nepakenkė. Tačiau vandens neplatinu, kontaktai taip pat pakeisti. Kiekvienas privalo saugoti save ir kitus, laikytis visų karantino taisyklių, taisyklingai dėvėti kaukę, plautis rankas, vėdinti patalpas“, – feisbuke rašė politikė.