Teisingumo ministerija primena, jei partija sąrašo nepateikia iki kovo 1 d., ji negali pretenduoti į iš valstybės biudžeto skiriamus asignavimus, o du kartus iš eilės nepateikus partijos narių sąrašų politinei partijai pradedama likvidavimo procedūra.

Iki vasario 21-osios 15 partijų Teisingumo ministerijai pateikė savo narių sąrašus, tarp jų - ir kelios didžiosios Lietuvos partijos: Darbo partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija, partija Tvarka ir teisingumas bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Politinių partijų narių sąrašai teikiami ir tikrinami elektroniniu būdu per Politinių partijų narių sąrašų informacinę sistemą.

Politinės partijos vadovas arba jo įgaliotas asmuo, pasirašęs sąrašą elektroniniu parašu, jį turi pateikti prisijungęs prie informacinės sistemos per portalą www.epaslaugos.lt. Pateikto sąrašo duomenys automatiniu būdu sutikrinami su kitų partijų narių sąrašais ir Gyventojų registro ir Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registro duomenimis. Taip pat patikrinama, ar partijų nariai yra pilnamečiai, ar jų duomenys nesikartoja kitų partijų sąrašuose.

Ministerija taip pat primena, kad partijoje turi būti ne mažiau kaip 2000 narių. Jei politinė partija tiek narių neturi, ji negalės elektroniniu būdu pateikti savo narių sąrašo.

Partijos narių sumažėjus daugiau nei įstatymų leidžiamas minimumas, partija likviduojama Civilinio kodekso nustatyta tvarka, jeigu ji pati per 6 mėnesius po tokio sumažėjimo nenutaria partijos reorganizuoti ar pertvarkyti.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 29 partijos, iš jų veikiančių - 24, kitos partijos yra likviduojamos arba joms pradėta likvidavimo procedūra. 2018 m. spalio 1 d. duomenimis, politinėms partijoms priklausė daugiau apie 117 tūkstančiai asmenų.

Registrų centras ketina atlikti pagrindinių registrų ir sistemų atnaujinimą, dėl kurio ketvirtadienį, vasario 28 d., nuo 18 val. bus laikinai stabdomas Politinių partijų narių sąrašų informacinės sistemos darbas. Planuojama, kad visi numatyti darbai bus atlikti iki penktadienio, kovo 1 dienos.