S. Rudėnaitė buvo vienintelė kandidatė, nes į pirmininko postą pasiūlyta Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja Egidija Tamošiūnienė ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Ramūnas Gadliauskas atsisakė užimti šį postą.

Teisėjų tarybos nariai taip pat nutarė, kad S. Rudėnaitės pavaduotoja bus E. Tamošiūnienė – ji taip pat buvo perrinkta į šias pareigas, už ją balsavo 14 iš 16 teisėjų, vienas biuletenis pripažintas negaliojančiu. Tuo metu kandidatu iškeltas Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Nerijus Meilutis atsisakė dalyvauti rinkimuose.

Teisėjų tarybos sekretoriumi perrintas R. Gadliauskas.

Teisėjų taryba yra renkama 4 metams. Ji motyvuotai pataria prezidentui dėl teisėjų skyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų, skyrių pirmininkų skyrimo ir atleidimo iš pareigų, taip pat pataria dėl teisėjų skaičiaus teismuose nustatymo ar pakeitimo. Teisėjų taryba taip pat sudaro įvairias teisėjų savivaldos institucijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją