Teisėjų garbės teismas atkreipė dėmesį į tai, kad Teismų įstatyme nustatyta, jog drausmės bylos teisėjui iškelti negalima praėjus daugiau kaip trejiems metams nuo nusižengimo padarymo.

Šiuo atveju Teisėjų etikos ir drausmės komisijos (TEDK) sprendimas iškelti drausmės bylą teisėjui A. Kaminskui priimtas 2022 m. rugpjūčio 31 d., o teisėjui inkriminuoti pažeidimai, kaip nustatyta, padaryti 2018 gruodžio 4 d., 2019 m. sausio 15 d. ir 2019 m. vasario 5 d.

Tad, kai pažymėjo Teisėjų garbės teismas, senaties terminas yra praleistas, taigi drausmės byla A. Kaminsko atžvelgiu yra nutraukiama.

Teisėjui A. Kaminskui drausmės bylą TEDK iškėlė pernai, konstatavusi, kad teisėjo elgesys yra nesuderinamas su geru teisėjo vardu, paaiškėjus, jog teisėsauga surinko duomenų apie galimą neformalų A. Kaminsko bendravimą su advokatu apie poveikį kitiems teisėjams, apie poveikio darymą už atlygį. Į TEDK dėl drausmės bylos A. Kaminskui kreipėsi generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Teisėjas A. Kaminskas buvo vienas iš 2019 m. inicijuotos vadinamosios teisėjų korupcijos bylos įtariamųjų, jis buvo nušalintas nuo teisėjo pareigų. Tiesa, jam pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba buvo vėliau panaikinti, konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

A. Kaminskas, nutraukus tyrimą jo atžvilgiu, pernai buvo grąžintas į teisėjo pareigas, už nušalinimo nuo pareigų laikotarpį jam sumokėta per 135 tūkst. eurų.

Teisėjų garbės teismo sprendimas gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją