Idėja pasirašyti bendradarbiavimo sutartį brendo jau seniai. Ją Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas S. Poliakas bei teatro vadovas R. Teresas sumanė įgyvendinti praėjusiais metais. „Idėja buvo sena, tačiau tik šiemet mes ją įteisinome oficialiai“, – teigė S. Poliakas. Viršininkas sakė, kad su teatru bendradarbiauja daug metų, tačiau tik dabar pasirašė sutartį, o netrukus pradės vykdyti bendras prevencines programas.

Anot viršininko, imtis programų juos privertė jaunimo polinkis nusikalsti. „Sutartis mums padės paprasčiau organizuoti prevencines programas. Juk jaunuolis, teatre praleisdamas po tris valandas, tikrai turės mažiau laiko neigiamai veiklai“, – mano viršininkas.

Anot jo, sutartis padės ne tik saugoti jaunimą bei organizuoti prevencines programas, tačiau ir skatins policijos pareigūnus dažniau lankytis teatre.

Pareigūnas teigė, kad Policijos komisariatas bendrauja ir su kitais miesto teatrais, bet sutarčių su jais dar nėra pasirašęs.

Paprašytas pakomentuoti bendradarbiavimo sutartį tarp policijos ir teatro, pastarojo vadovas R.Teresas atsisakė kalbėtis. Prieš numesdamas telefono ragelį jis pareiškė nekalbėsiąs ne tik pats, bet ir neleisiąs to daryti nė vienam iš teatro darbuotojų.