Anot jos, leidimą surengti eitynes iš Vilniaus miesto savivaldybės jie gavo užvakar.

„Eitynes prasidės 16 val. 16 val. 15 minučių yra leista pajudėti iš Arkikatedros aikštės, prie paminklo, maždaug nuo Valdovų rūmų. Žygiuosime iki Seimo, ten sugiedosime himną, bus kalbos ir viskas. Išsivaikščiosime“ , – sakė ji.

Ragina pamiršti stereotipus 

Pasak V. Čekutienės, kol kas sunku pasakyti, kiek žmonių eisenoje žada dalyvauti – kasmet susirenka skirtingas skaičius susidomėjusių.

„Kadangi dar neturėjome leidimo eitynėms, nepradėjome jų efektyviai reklamuoti. Manau, savaitgalį turėtų išaiškėti, kiek žmonių renginyje dalyvaus“, – patikino ji.

Paklausta, kodėl paminėti Lietuvos Nepriklausomybės dieną pasirinkta būtent eitynių forma, V. Čekutienė patikino, kad ši idėja kilo prieš maždaug 7 metus.

„Šios šventimo formos nenorime pakeisti, nes labai neblogai pavyksta. Taip švęsti sugalvojo jaunimas. Eitynės rengiamos, nes norime atšvęsti mūsų šalies Nepriklausomybės dieną. Tai yra visų Lietuvoje gyvenančių žmonių, kurie žino Lietuvos istoriją, gerbia lietuvių tautą, eitynės. Reikia baigti laikytis stereotipų ir panašių dalykų – mes tik atšvenčiame Nepriklausomybės dieną“, – paklausta apie eitynių prasmę, sakė ji.

Eitynes organizuoja Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga ir Lietuvių tautinis centras.

Šūkio „Lietuva – lietuviams, lietuviai – Lietuvai!“ neatsisako

DELFI primena, kad jau anksčiau šių organizacijų išplatintame pranešime buvo teigiama, kad dėl leidimo eitynėms į Vilniaus miesto savivaldybę buvo kreiptasi vasario 9 dieną, tačiau ilgą laiką jis nebuvo išduotas.

Tąkart Lietuvos tautininkų ir Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos vadovo Julius Panka sakė, kad eitynės Vilniuje vyks Gedimino prospektu nepriklausomai nuo to, ar leidimas bus išduotas, ar ne.

„Komisija raštišką leidimą išduoti delsia, tačiau laisvos šalies laisviems piliečiams biurokratiniai leidimai nėra labai būtinas dalykas. Apie eitynių laiką ir vietą jau esame informavę užsienio svečius, dabar informuojame žiniasklaidą ir visuomenę.

Šiemet planuojama, kad atvyks nemažas būrys nacionalistų iš užsienio šalių, prieš eitynes riedės patriotinių motociklų klubų kolona, tradiciškai skambės šūkis „Lietuva – lietuviams, lietuviai – Lietuvai!“, bus daug šventinės nuotaikos ir kovinės dvasios“, – buvo sakome jų pranešime.

Tokios eitynės Vilniuje 2013 m. vyko be savivaldybės leidimo, 2014 m. jis buvo išduotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (531)