Ketvirtadienį ryte, penkiolika minučių po aštuntos, „Tauragės žinioms“ paskambinus mero darbo telefonu, jo sekretorė informavo, kad meras išvykęs su reikalais, į darbą grįšiąs 9 valandą, o jo kabinete vykstąs susirinkimas, kurį vietoj mero veda vicemeras Silverijus Statkus.

Tačiau tuo pat metu Pranas Petrošius sėdėjo kirpykloje, įsikūrusioje Vytauto g. 85-ajame daugiabutyje, ir linksmai plepėjo su jį kerpančia kirpėja.

Žurnalistams kirpėjos kėdėje sėdinčio mero pasiteiravus, kodėl jis tuo metu, kai turėtų būti darbo vietoje, gražinasi, P. Petrošius pyktelėjęs atsakė:

– Todėl, kad aš atvažiuoju rytmetį septintą valandą į darbą ir aš jau susitvarkiau. Ir tai yra mano darbotvarkės reikalas, ne jūsų. Dovanokit, ačiū jums labai už dėmesį, viskas. Ir būkit laisvi.
„Tauragės žinių“ šaltinio teigimu, apsikirpti meras, iš anksto susitaręs su kirpėja, visada vyksta darbo valandomis.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sekretoriato vyresnysis patarėjas Tomas Čaplinksas sako, kad mero apsilankymas kirpykloje nėra smulkmena, kaip iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti. Pasak jo, jei žmonės tai mato ir tuo piktinasi, reikia apsvarstyti, ar tokia mero praktika nekuria nepasitikėjimo ir ar netrukdo tiesioginėms jo pareigoms.

– Tai atlikti turėtų rajono etikos komisija. Ji turėtų įvertinti mero poelgį. Jei valstybės tarnautojo, o tuo labiau vadovo, darbo vietoje vyksta susirinkimas, o jo paties nėra, tai negerai, – „Tauragės žinioms“ sakė T. Čaplinskas.

„Tauragės žinios“ kreipėsi į rajono Etikos komisijos pirmininką Juozą Kniukštą, tačiau jis patikino, kad nuo trečiadienio tokia komisija Tauragės rajone nebeegzistuoja.

– Po paskutinio Tarybos posėdžio baigėsi ir Etikos komisijos darbas, o aš nebesu išrinktas į naująją Tarybą, todėl niekuo nebegaliu padėti, – „Tauragės žinioms“ sakė J. Kniukšta.