Meras feisbuko paskyroje teigia, kad tai jau penktasis infekcijos atvejis Tauragėje.

„Asmuo prieš tai nebuvo išvykęs į užsienį, todėl tai yra pirmasis klasterinis (vietinis) užsikrėtimas. Pagal pirminę informaciją asmuo neturėjo kontaktų su sergančiais arba grįžusiai iš užsienio, todėl kol kas negalima nustatyti, kaip GMP darbuotojas užsikrėtė. Balandžio 2d. asmuo pajuto pirmuosius COVID-19 požymius; balandžio 3 d. Tauragės mobiliame punkte buvo paimtas ėminys; Balandžio 4 d. gauta informacija apie užsikrėtimą", – rašo D. Kaminskas.

Jis tęsia, kad šiuo metu asmuo gydomas ambulatoriškai. Kolegos (6 asmenys) ir kiti žmonės, kurie turėjo tiesioginį kontaktą, yra informuoti apie privalomą saviizoliaciją, jiems bus atlikti COVID-19 tyrimai. NVSC vykdo epidemiologinį tyrimą, renka duomenis apie GMP iškvietimus ir susisieks su visais asmenimis, kurie turėjo kontaktą. GMP gydytojai visais atvejais dirba su apsauginiais skydeliais ir kaukėmis.

„Gerai, kad atsakymas gautas kitą dieną po paimto ėminio mobiliame punkte. Kaip matome, klasterinius atvejus identifikuoti ir atsekti daug sudėtingiau, todėl tyrimų greitis tampa labai aktualus, siekiant suvaldyti viruso plitimą", – tikina meras.

Šeštadienio 7 val. duomenimis, per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 tūkst. 376 ėminiai.

Šalyje mirė 10 koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.