Taip tęsiasi trečiadienį prasidėjusi laidos „Diagnozė: valdžia“ epopėja.

Iš pradžių Z. Balčyčio štabas apkaltino LNK, neva televizija socdemo nepakvietė į laidą, nes to reikalavo jo konkurentės Dalios Grybauskaitės štabas. LNK atkirto D. Grybauskaitės interviu derinusi nuo vasario mėnesio ir neplanavusi jokių debatų su abiem kandidatais, kaip tvirtina socdemai.

Laidos vedėja Rasa Tapinienė trečiadienį, prieš pradėdama pokalbį su D. Grybauskaite, pranešė, kad Z. Balčytis į laidą kviečiamas tokiomis pat sąlygomis. O gal ir geriau – „Diagnozė: valdžia“ su socdemų kandidatu būtų rodoma kitą trečiadienį, likus mažiau nei keturioms paroms iki balsavimo antrajame rinkimų ture.

Vis dėlto socdemai abejoja, ar Z. Balčytis galės pasinaudoti šiuo pasiūlymu – esą kandidato darbotvarkė tai dienai jau sudėliota. Be to, LNK laidą su D. Grybauskaite žadama skųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Savo ruožtu, LNK siūlo Z. Balčyčiui paprastą išeitį: jei socdemas negali dalyvauti tiesioginėje laidoje, „Diagnozė: valdžia“ su juo gali būti nufilmuota ir įrašyta bet kada, jam patogiu metu.

„Kandidato į prezidentus Z. Balčyčio štabui pranešus, kad kandidato galimybės dalyvauti tiesioginėje LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ ribotos, nes jo darbotvarkė suplanuota, televizija siūlo laidą nufilmuoti iš anksto“, - teigiama LNK pranešime.

Televizija pabrėžia Z. Balčytį į laidą pakvietusi dar trečiadienį.

„Dabar viskas yra kandidato į prezidentus Z. Balčyčio rankose – jis gali dalyvauti tiesioginėje laidoje 20.25 val. arba jos įraše. Įrašas bus suorganizuotas kandidatui patogiu metu. Televizija suteikia lygias galimybes eteryje pasisakyti abiems antrojo prezidento rinkimų turo dalyviams“, - pranešime cituojama laidos „Diagnozė: valdžia“ prodiuserė Inga Larionovaitė.

Apie socdemui pateiktą kvietimą dalyvauti LNK laidoje informuota ir VRK.