„Lygiai prieš metus kuriant Laisvės partiją vienas iš tikslų buvo sukurti maksimaliai atvirą, skaidrią bei liberalias idėjas nuosekliai ginančią ir atstovaujančią politinę jėgą. Dėl šios priežasties partijos sąrašo rinkimams reitingavimą patikėjome ne tik visiems partijos nariams, bet ir mūsų veiklą palaikantiems žmonėms. (…)

Sąrašo reitingavimas truks iki birželio 7 d.“, – rašoma oficialioje partijos paskyroje feisbuke.

Į Seimą kandidatuos buvęs VU rektorius

Į Seimą kandidatuoja pati partijos pirmininkė. Taip pat sąraše galima pamatyti buvusio Vilniaus universiteto rektoriaus Arūno Žukausko pavardę.

Su Laisvės partija į Seimą bandys patekti ir vyno žinovas Domininkas Velička, kanapių įteisinimo aktyvistas Nerijus Vitkauskas, visa eilė Vilniaus miesto tarybos narių – „ profesionaliu gėjumi“ prisistatantis žmogaus teisių aktyvistas Tomas Vytautas Raskelevičius, už neįgaliųjų teises kovojanti Monika Ošmianskienė, sostinės vicemeras Vytautas Mitalas, buvusi Seimo narė Donalda Meiželytė.

Tikisi turėti frakciją kitame Seime

Partijos pirmininkė A. Armonaitė pabrėžė, kad Laisvės partijos sąraše yra daug žmonių iš visuomeninio gyvenimo – „nuo labai jaunų akademikų (pvz. VGTU vieno fakultetų prodekanė, viena jauniausių Lietuvoje) iki labai patyrusių žmonių, kaip A. Žukauskas.

„Atkreipčiau dėmesį, kad yra daug nevyriausybininkų, kurie dirba su žmogaus teisėmis, priklausomybių turinčiais žmonėmis, įvairiomis mažumomis. Tai atneša naujos kokybės – švietimas, žmogaus teisių temos labai atsispindi mūsų sąraše“, – sakė A. Armonaitė.

Partijos pirmininkė atsiliepė į kritiką, kad sąraše pasigendama žinomų veidų.

„Bet juk kažkada ir turi atsinaujinti politinis laukas – ne kažkokiomis super žvaigždėmis arba vien sporto pasaulio atstovais, bet ir įvairių sričių žmonėmis, kurie dirba su konkrečiais klausimais“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Laisvės partijos pirmininkė tikisi, kad jie turės frakciją kitame Seime.

„Delfi“ primena, kad Laisvės partija įsikūrė po to, kai 2018 m. lapkritį po nesutarimų su vadovybe iš Liberalų sąjūdžio pasitraukė Remigijus Šimašius ir A. Armonaitė.

2019 m. birželį įvyko partijos steigiamasis suvažiavimas.