Tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas tikisi teismui bylą perduoti šį rudenį. Jis nedetalizavo, kiek tarp įtariamųjų yra nepilnamečių.

„Negaliu pasakyti, kiek nepilnamečių. Galiu tik pasakyti, kad yra ir pačios tos merginos, ir tie, kurie iš jų įgijo paslaugas - suaugę vyrai, kurie naudojosi nepilnamečių paslaugomis. Tai negalutinis skaičius, gali plėstis, gali šiek tiek ir sumažėti, bet šiandien mes turime aštuonis, įskaitant ir sąvadautojas merginas, ir paslaugų gavėjus“, - BNS pirmadienį sakė prokuroras.

„Šį rudenį, manau, taip, iki žiemos tikrai nueis (byla į teismą)“, - teigė R.Ušinskas.

Įtariama, kad vienos šios įstaigos auklėtinės galėjo užsiimti sąvadavimu ir pardavinėti kitas merginas.
Iškilus viešumon seksualinio išnaudojimo skandalui, taip pat atsiradus abejonių dėl netinkamo vaikų drausminimo šioje įstaigoje, slopinimo vaistais, centrą savo žinion iš Šilutės savivaldybės perėmė Švietimo ir mokslo ministerija, pervadino ją „Diemedžio“ ugdymo centru, sumažino auklėtinių skaičių.
Ši įstaiga yra pagrindinės mokyklos tipo specialiojo ugdymo centras elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems mokiniams. Mokykla priima mokytis vaikus iš visos Lietuvos.