Ministro pateiktais duomenimis, pirmadienio rytą užsirašę jau buvo 1561 savanoris, ir savanorių turėtų pakakti per pirmąjį šaukimą užpildyti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionui.

„Beveik 500, apie trečdaliui, yra patikrinta sveikata, iš jų apie 80 proc. yra tinkami tarnauti. Jeigu bus ir kitos dalies maždaug toks santykis, mes turime turėti 3600 savanorių, kad būtų 80 proc., 3 tūkst., dar yra laiko, šaukimo terminas yra iki gruodžio pabaigos“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė ministras.

„Į pirmąjį šaukimą, Klaipėdą, dragūnų batalioną, mano turimais duomenimis, iš visų Lietuvos teritorijų yra pakankamai užsirašiusių šauktinių arba tų kurie yra šaukiamajame sąraše ir pareiškė norą tarnauti. Galutinį atsakymą pasakysim rugpjūčio pradžioje, kai bus pirmas vykimas į dragūnų batalioną, mano supratimu, turimom žiniom, į dragūnų batalioną yra pakankamai savanorių arba pirmumo eile iš šauktinių sąrašo užsirašiusų žmonių“, - sakė ministras, pridūręs, kad užsirašę savanoriais gali rinktis tarnybos vietą.

Šauktinių kariuomenė grąžinta reaguojant į pasikeitusią geopolitinę situaciją. Šiemet kariuomenė numato pašaukti tris tūkstančius jaunuolių. Pirmiausia bus kviečiami savanoriai nuo 18 iki 38 metų. Jų pritrūkus, privalomai bus pašaukti jaunuoliai nuo 19 iki 26 metų.