Pasak prezidento Gitano Nausėdos patarėjo Antano Bubnelio, į diskusijas ekspertai įtraukiami siekiant išvengti galimų klaidų rengiant įstatymą.

„Tikslas – apsikeisti nuomonėmis apie įstatymą, aptarti, kurios įstatymo nuostatos dar gali būti taisytinos. Prezidentūros rolė yra moderatoriaus“, – BNS sakė A. Bubnelis.

Šis forumas – tęstinis reguliariai vyksiančių renginių ciklas, atveriantis Prezidentūros duris diskusijoms aktualiais kultūros klausimais.

Rugpjūčio pabaigoje ketinama surengti ir antrąjį tokio pobūdžio forumą, jis bus skirtas istorinės atminties politikos formavimui aptarti.

„Jis bus skirtas paveldui, istorinei atminčiai, tai yra visos aktualijos, susijusios su gatvių pavadinimais, atminimo lentelėmis. Prezidento nuomone, kad šie klausimai būtų sprendžiami sklandžiai ir konstruktyviai, pirmiausia, turėtų vykti diskusija, kokiu būdu įprasminamas paveldas“, – sakė prezidentūros Komunikacijos grupės atstovas.

Liepą Kultūros ministerija baigė ruošti Kultūros pagrindų įstatymo projektą ir po derinimo su visuomene ketina jį teikti svarstyti Vyriausybei.

Po to šiam įstatymo projektui turės pritarti Seimas.

Iniciatoriai šiuo įstatymu skelbia siekiantys padidinti kultūros įstaigų prieinamumą, sukurti finansavimo modelį, siejamą su kultūros įstaigų veiklos rezultatais ir kultūros sektoriaus specifika bei padidinti valstybės ir vietos savivaldos paramą kultūrai.