Visą informaciją apie tai, kaip lėšas naudojo Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, galite rasti čia.

Praėjusią kadenciją Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai per mėnesį veiklai vykdyti gaudavo nuo 388,5 iki 511 eurų.

Buvęs rajono meras, socialdemokratas Alvydas Katinas per kadenciją panaudojo 13,5 tūkst. eurų, vienas jo pirkinių – akumuliatorinis dulkių siurblys-šluota „Makita“.

„Kaip „Makita“ turėtų atsiliepti ar pagerinti Utenos krašto žmonių gyvenimą – geriau jau įjunkite savo fantaziją“, – A. Tapino kanale rašo apžvalgą parengęs žurnalistas Rytas Staselis.

Jis teigia, kad pagal tarybos narių naudotas lėšas Utenai tinkamas pavadinimas – automobilininkų rojus.

Pinigus degalams leido, nors vairuotojo pažymėjimo neturi

Su socialdemokratais į tarybą patekusi Roberta Macelienė, rajono Garbės pilietė, per kadenciją gavo daugiau kaip 18 tūkst. eurų išmokų, beveik viską – 16,8 tūkst. eurų – išleido degalams, o tam panaudojo net 12 kortelių.

A. Tapino kanale pateikti duomenys rodo, kad ji neturi vairuotojo pažymėjimo.

„Ne, neturiu, tačiau vyrą turiu“, – į žurnalisto klausimą apie teisę vairuoti atsakė ji.

Konservatorė Eglė Zarankaitė praėjusią kadenciją uteniškių pinigus leido taip pat beveik vien degalams, iš viso – už 18 tūkst. eurų. Degalinėse atsiskaitė 8 banko kortelėmis.

„Be to, Eglė turi kažkokią stebuklingą mašiną, nes gruodžio 1 d. į ją pila ir benziną, ir dyzelį, gruodžio 8 d. – dujas, gruodžio 11 d. – vėl benziną ir dyzelį, gruodžio 14 d. – dujas, gruodžio 17 d. – dyzelį, gruodžio 18 d. – dujas ir taip toliau iki metų pabaigos“, – ironizuoja žurnalistas.

2021 metais dėl karantino iš 14 Utenos tarybos posėdžių 13 vyko nuotoliniu būdu, per nuotolį vyko beveik visi komitetų posėdžiai, tačiau Utenos politikai sugebėjo bendrai išleisti daugiau kaip 60 000 eurų tik degalams.

Remontavo keturis automobilius

Tarybos narys Nerijus Stasiulionis, 2019 m., vos išrinktas į rajono Tarybą, susitarė su draudimo kompanija „Gjensidige“, kad ši pakeistų galiojančią sutartį dėl automobilio BMW X4 draudimo taip, kad būtų pakeistas mokėtojas. Iš Astos Stasiulionienės į Nerijų Stasiulionį.

„Utenos krašto ir Lietuvos mokesčių mokėtojų sąskaita. Nes taip galima“, – pažymima straipsnyje.

Taip pat R. Staselis aptiko, kad kai kurie tarybos nariai remontavosi ne po vieną, o po kelis automobilius. Pavyzdžiui, konservatorius Raimundas Kelevišius savivaldybės sąskaita remontavosi keturias mašinas.

Telefonu projektui „Skaidrinam 2023“ R. Kelevišius tvirtino, esą „VW Golf“ ir „Polo“ tikrai buvo“.

Tačiau, kaip sako, tiksliai dėl visų dokumentuose užfiksuotų automobilių neprisimenantis: „Dukrai pirkau, žmonai pirkau, bet visko dabar neprisimenu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)