„Tai yra planas dar labiau sukiršinti ruskalbius ir lietuvius Klaipėdoje. Svarbu, kaip klaipėdiečiai į tai sureaguos“, – sakė žurnalistas.

A. Tapino teigimu, matant V. Titovo elgsenos modelį ir tai, kaip greitai sureaguoja Rusijos propagandiniai kanalai, akivaizdu, kad jis yra svarbus tų jėgų įrankis.

Žurnalistas kviečia klaipėdiečius ketvirtadienį ateiti prie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ir pareikšti savo nuomonę apie V. Titovo poelgį.

Teisėsauga pirmadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą.

V. Titovas apie A. Ramanauską-Vanagą pasisakė praėjusią savaitę savivaldybėje diskutuojant, ar įamžinti partizanų vado atminimą pakabinant atminimo lentą ant Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pastato.

„Ar jūs iš tikrųjų galvojate, kad verta įamžinti žmogų, kurio iniciatyva buvo nužudyta apie 8 tūkst. taikių piliečių ir vaikų? Aš manau, kad tokių žmonių atminimui ne vieta Klaipėdoje“, – pareiškė V. Titovas.

Jis taip pat tvirtino, kad pats A. Ramanauskas-Vanagas asmeniškai skelbdavo mirties nuosprendžius.

Panašius teiginius V. Titovas liepos 19 d. paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. Teisėsauga žada įvertinti ir šio pranešimo turinį.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai paskleidė apie mirusįjį melagingus prasimanymus, galinčius nulemti žmonių panieką ar pakirsti pagarbą jo atminimui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.