„Užsienio reikalų ministerija tik šį ketvirtadienį vakare pateikė patikslintą nacionalinių sankcijų sąrašą, kuris turi būti aptartas ir suderintas su aukščiausiomis šalies institucijomis ir vadovais. Pirmadienį jis bus galutinai parengtas. Atvykimas dėl humanitarinių priežasčių į Lietuvą veikia sklandžiai, didelių srautų nepastebime, o visiems besikreipusiems suteikta pagalba“, – Eltai sakė R. Tamašunienė.

Vidaus reikalų ministrės teigimu, per pastarąsias dvi savaites yra išduoti 44 leidimai atvykti Baltijos piliečiams į Lietuvą, 11 asmenų pasiprašė prieglobsčio.

„Skirtingai nei tie politikai, kurie mėgsta tiesiog garsiai kalbėti ir dalyti skambias frazes, Vidaus reikalų ministerija teikia realią pagalbą nuo režimo ir represijų nukentėjusiems Baltarusijos piliečiams. Jiems yra suteikiamas apgyvendinimas, maitinimas, jie yra tikrinami, ar nėra užsikrėtę koronavirusu, suteikiama medicininė pagalba. Žmonės, kuriems reikalingas saugumas, tikrai jį randa Lietuvoje“, – akcentuoja R. Tamašunienė.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienį pareikalavo skubaus vidaus reikalų ministrės R. Tamašunienės pasiaiškinimo dėl delsimo į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukti asmenis, atsakingus už žiaurias represijas, kankinimus ir beprecedentį taikių Baltarusijos žmonių persekiojimą. Ministrės taip pat buvo prašoma paaiškinti, kodėl neveikia vadinamasis „humanitarinis koridorius“ režimo persekiojamiems Baltarusijos piliečiams.