„Šiuo metu mes, kaip ministerija, nesvarstėme ir pavasario darbų sesijai neteikėme tokio įstatymo projekto, tai buvo Vyriausybės programa, apie tai buvo kalbėta kadencijos pradžioje. Bet tikriausiai reikia didesnės, platesnės diskusijos visuomenėje, taip pat ir mūsų Vidaus reikalų ministerijos, Policijos departamento, Susisiekimo ministerijos (diskusijos. – ELTA) priimant sprendimus“, – Eltai teigė R. Tamašunienė.

Vidaus reikalų ministrė neatmeta galimybės, kad, siekiant sumažinti keliuose žuvusiųjų skaičių, gali būti pasirinktas ir kitas – visuomenės informavimo kelias.

„Galbūt siekiant nulio žuvusiųjų keliuose bus pasirinktas kitas kelias: visuomenės kultūros vairavimo gerinimas, visuomenės ugdymas per švietimo programas, per socialines reklamas. Tokiu būdu galima pasiekti geresnių rezultatų – tą matome ir dabar“, – teigė ji, akcentuodama, kad tik po platesnės diskusijos galima būtų nuspręsti, ar Vidaus reikalų ministerija grįš prie nulio promilių įstatymo projekto.

„Kalbant apie pačią idėją – nulis promilių – tai tik po platesnės diskusijos aš galėsiu pasakyti, ar bus grįžtama prie šio įstatymo projekto. Šiuo metu mes nesame parengę įstatymo projekto šia tema“, – tvirtino vidaus reikalų ministrė.

Visgi, R. Tamašuninenės įsitikinimu, sumažinti eismo incidentų skaičių galima ir kitomis priemonėmis.

„Mano nuomone (...), galima pasiekti geresnį rezultatą ir kitomis priemonėmis. Tai rodo ir kitų šalių praktika“, – sakė R. Tamašunienė.

Vyriausybės programoje buvo įrašyta iniciatyva visiems vairuotojams taikyti nulio promilių alkoholio reikalavimą. Visgi, kadencijai einant į pabaigą, tokio įstatymo projekto iniciatyvos taip ir neatsirado.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis LRT portalui teigė, kad valdantieji nulio promilių klausimo kelti nebeketina ir teigia, kad šio klausimo svarstymas įmanomas tuomet, jei kreiptųsi Vidaus reikalų ministerija, įvertinusi, kad nulio promilių taisyklė duotų realų rezultatą.