„Šis komentaras jau mėnesį yra vertinamas visų ir įvertintas visais įmanomais rakursais. Noriu pasakyti, kad vis dėlto svarbu yra mūsų frakcijos pozicija. Mes visi dalyvavę Seimo posėdyje vienbalsiai palaikėme rezoliuciją Baltarusijai. Tai yra Lietuvos bendra pozicija, ir tai yra esminis mūsų atsakas į visą tą situaciją“, – LRT radijui teigė R. Tamašunienė.

Paklausta, ar jos pozicija sutampa su Z. Jedinskio imintimis, esą protestus Baltarusijoje brutaliai jėga malšinanti valdžia gina Konstituciją, R. Tamašūnienė pabrėžė, kad savo nuomonę jau išsakė balsą atiduodama Seime priimtoje rezoliucijoje, kurioje Aliaksandrą Lukašenką siūloma traktuoti nelegitimiu vadovu.

„Aš savo poziciją pareiškiau balsuodama už rezoliuciją ir dabar kaip vidaus reikalų ministrė tikrai daug dėmesio skiriu tai situacijai ir, manau, kad organizuojame darbą sklandžiai, tinkamai, greitai. Kad reikiama pagalba pasiektų tuos, kuriems reikia ir kad žmonės, atvykę pas, mus jaustųsi saugūs“, – aiškino ministrė.

Prezidentas Gitanas Nausėda, pirmadienį komentuodamas ažiotažą sukėlusį Z. Jedinskio pasisakymą, teigė, kad jis yra sunkiai suderinamas su demokratinėmis vertybėmis. Dėl to, akcentavo prezidentas, lieka tik apgailestauti. LLRA-KŠS lyderis Valdemaras Tomaševskis anksčiau yra teigęs, kad jo vadovaujamos partijos kolega buvo ne taip suprastas. LLRA-KŠS pirmininkas tikino, kad Z. Jedinskis nenorėjo pateisinti Baltarusijos režimo brutalių veiksmų. Jo teigimu, partijos kolega tik norėjo priminti, kiek blogo valstybei yra padarę konservatoriai.