Parlamentaras savo sprendimą motyvuoja tuo, kad negali rezultatyviai vykdyti savo kaip išrinkto Lietuvos parlamento nario pažadų rinkėjams.

„Visgi šis pusantrų metų darbo Seime laikotarpis atskleidė ydingus valdančiųjų darbo principus, užgesinančius bet kokias viltis vykdyti sutarimu grįstą Lietuvos ekonomikos kūrimo procesą“, – feisbuke rašė T. Langaitis.

Pasak jo, nuo pirmųjų darbo dienų Seime valdantieji demonstravo nenorą ieškoti sutarimo dėl svarbiausių darbų valstybei.

„ Didžioji dalis mano ir kolegų teiktų įstatymo pataisų ir projektų buvo sutinkami abejingai, o dažnai ir atvirai priešiškai (buvo atvejų, kai tiesiog dėl užkaitusių valstiečių galvų įstatymo pataisų nebuvo leidžiama net pateikti). Konstruktyvus darbas vyko tik su keliais valdančiaisiais. Prieš pat Seimo rinkimus daugelio puoselėtos viltys, jog priklausomybė konkrečiai partijai ar frakcijai netaps stabdžiu priimti visuomenei naudingiausius sprendimus, visiškai nepasiteisino“, – teigė T. Langaitis.

Pasak jo, šiandien matant valstiečių murdymąsi politiniuose skandaluose, kai sąmoningai ignoruojami demokratiniai parlamentinės veiklos principai, konstruktyvus darbas nėra įmanomas.

„Mano galva, dabartinė politinė situacija opozicijoje veikiantiems politikams palieka tik vieną išeitį – nuosekliai vykdyti itin griežtos parlamentinės priežiūros ir kontrolės funkciją. Seimo TS–LKD frakcijos kolegos tai puikiai daro. Seimą palieku tvirtai pasitikėdamas opozicijos ryžtu ir gebėjimu apsaugoti Lietuvos Respubliką nuo vis dažniau pastebimų antidemokratinių tendencijų“, – teigė T. Langaitis.

G. Landsbergiui tapo naujiena

„Buvau apie tai informuotas, bet, turiu pripažinti, nedaug anksčiau nei visa Lietuva. Apskritai suprantu, kad tas žmogus tiesiog pamatė, kad ateityje nepavyks suderinti viešų ir privačių interesų dėl įvairių vykstančių projektų, kurie, matyt, pradėti kažkada anksčiau prieš politinius procesus, jie, matyt, nesustabdomai vyksta ir žmogui belieka tik rinktis. Jis pasirinko kitą kelią“, – DELFI sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

G. Landsbergio nuomone, šį sprendimą nulėmė asmeninės racionalios priežastys, o ne politiniai reikalai. „Aišku, turbūt daugelis galime pasakyti, kad dažnai jaučiamės taip, toks opozicijos darbas, nėra ši valdžia siekianti, linkusi kooperuotis, negalėčiau paneigti šios pozicijos, bet priežastys turbūt kitos, racionalios“, – T. Langaičio sprendimą trauktis iš Seimo komentavo G. Landsbergis.

T. Langaitis į Seimą buvo išrinktas pagal sąrašą. Jo vietą Seime užims buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

T. Langaitis žada toliau aktyviai dalyvauti Tėvynės sąjungos veikloje, o asmeninį indėlį į Lietuvos kaip inovacijomis vis labiau garsėjančios valstybės kūrimą „konstruktyviau realizuoti kitais būdais – padėdamas vystyti aukštųjų technologijų ir finansinių paslaugų startuolius, kurdamas naujas, gerai apmokamas, Lietuvos ir pasaulio ateitį kuriančias darbo vietas“.