Žiauriai sumuštas T. Dobrovolskis amžino poilsio atgulė Menininkų kalnelyje, našle likusi jo žmona bando vaikams atstoti ir tėvą ir mamą, o žiauriu nusikaltimu įtariami vyrukai, priskiriami „auksiniam jaunimui“, gyvena savo gyvenimą ir, panašu, nemato reikalo aiškintis.

Du iš šešių įtariamųjų T. Dobrovolskio nužudymu paleisti į laisvę motyvuojant tuo, kad mokosi, kad vyksta egzaminų sesija. Vieną jų – Paulių Leščinską – TV3 laida „Prieš srovę“ pakalbino Vilniaus Kolegijoje.

Paulius: nemušiau jos vyro, to vieno spyrio ir spyriu nepavadinsi

Kaip laidai pasakojo Pauliaus, nusikaltimo naktį su draugu Mykolu jis viename iš Vilniaus Islandijos gatvės barų sulaukė skambučio, neva draugui reikia pagalbos prie „Psichbario“. Pauliaus žodžiais, kai ten atsirado, jau buvo beprasidedančios muštynės.

„Kaip dabar atrodytų, aš važiuosiu atsiprašinėsiu. Aš neturiu ko atsiprašyti. Man tikrai labai gaila, aš tikrai labai ją (velionio žmoną Akvilę - DELFI) užjaučiu. Aš tikrai nežinočiau ką pasakyti, aš nemušiau jos vyro, to vieno spyrio ir spyriu nepavadinsi“, – sakė Paulius.

Jis su dviem žiauriu nusikaltimu įtariamais draugais lankė tą pačią Vilniaus Tuskulėnų vidurinę mokyklą. Jos direktoriaus Ričardo Vitkaus žodžiais, prieš trejus metus mokyklą baigusi jų laida buvo vadinama „žvaigždžių“. Bendramoksliai negali patikėti, kad vaikinai galėjo užmušti žmogų.

Papuolė, kur nereikėjo papulti

Pasak laidos „Prieš srovę“, lemtingą vakarą kompozitorius su šunimi išėjo į gatvę, gal trumpam užsuko į barą alaus. Spėjama, gatvėje iš nugaros buvo užpultas.

P. Leščinskas negali pasakyti, kad asmeniškai užpuolė T. Dobrovolskį: „Nesigilinau, dėl ko mums paskambino, nes ne man skambino...“.

„Aš nesimušiau, vienas spyris į užpakalį nėra mušimasis. Tų žmonių iš baro aš gyvenime nebuvau matęs. Jei būčiau matęs, kas mušė Tomą, būčiau pasakęs“, – kalbėjo Paulius, pridurdamas, kad tiesiog papuolė, kur nereikėjo papulti, su Karoliu pateko tiesiai į muštynes ir kitų jų dalyvių nepažinojo.

Nė vienas nepanoro susitikti su T. Dobrovolskio žmona

Su nužudyto kompozitoriaus žmona iki šiol nepanoro susitikti nei nusikaltimu įtariami asmenys, nei jų artimieji. Kaip DELFI sakė pati A. Dobrovolskienė, po laidotiuvių kažkaip laikosi, nes negali nesilaikyti: „Bandysiu vėl pradėti dirbti“.

Žinoma, daugiau dėmesio reikia tėčio gedintiems vaikams. „Tačiau jie visų pirma į mane žiūri. Ir jeigu aš leisčiau sau raudoti, jiems būtų dar blogiau“, – bando būti stipri Akvilė.

Pasak moters, ji sulaukia labai daug pagalbos ir palaikymo iš pažįstamų ir nepažįstamų žmonių. Vieni pasisiūlo ateiti pabūti, kiti padėti, pavežti.

„Labai daug žmonių skambina, rašo. Nuolat jaučiu didžiulį palaikymą“, – sakė A. Dobrovolskienė, sąmoningai vengianti naujienų apie tyrimo detales. „Kai ką nors perskaitau ar išgirstu, man tiesiog suspaudžia krūtinę, vėl iš naujo įsivaizduoju, kaip viskas buvo. Man per sunku. Aš taip negaliu“, – sakė našlė.

Medikų prognozės vilčių neteikė

Kaip rašė DELFI, T. Dobrovolskis buvo sumuštas iš gruodžio 23-osios į 24-ąją, apie 3 val. ryto, prie vadinamojo „Psichbario“ sostinės Vingrių gatvėje. Dėl galvos traumų sąmonę praradęs vyras buvo paguldytas į ligoninę, jį ištiko koma. Medikų prognozės daug vilčių neteikė, tačiau T. Dobrovolskio artimieji iki paskutinės minutės stengėsi neprarasti tikėjimo, kad jis atsigaus. 

Laidotuvių išvakarėse garsūs Lietuvos atlikėjai surengė paramos koncertą, skirtą ne tik įprasminti žuvusio kolegos atminimą, bet ir finansiškai padėti jo šeimai. Muzikantai koncertavo nemokamai, o žiūrovų prašė suteikti finansinę pagalbą kompozitoriaus šeimai. Nužudyto muzikanto žmona, 43 metų menininkė Akvilė augina du vaikus, yra paėmusi iš banko paskolą.