„Aš neprisimenu, kad Europos komisarai būtų tokie jauni, neturintys patirties. Prie visos pagarbos Virginijui, Lietuva galėtų pasiūlyti rimtesnių kandidatų į eurokomisarus, nes labai abejoju, ar jis gali praeiti, žinant, kokia situacija Europos Parlamente, – ten yra ginčai tarp politinių jėgų ir kartas nuo karto jie nufiltruoja atskirus kandidatus”, - sakė A. Sysas.

Parlamentaro teigimu, V. Sinkevičiaus kandidatūros kėlimas yra „valstiečių” siekis atsigriebti po pralaimėtų rinkimų.

„Suprantu, kad ponas Karbauskis nori mažo revanšo visuose tuose pralaimėjimuose ir pasirinko Virginijų Sinkevičių kaip vieną iš tokių galimybių”, - konstatavo socialdemokratas, pabrėžęs, kad išrinktas eurokomisaras turės atstovauti Lietuvai ir visai Europai konkrečioje srityje, o ne Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijai.
Lietuva smarkiai pavėlavo derybose dėl EK atsakomybės sričių, sako A. Sysas.

„Jau pavėlavo. Dar prieš išrenkant naują EK pirmininkę kitos šalys viešai kalbėjo apie kandidatūras ir derėjosi, ieškojo visokių niuansų. Netgi derybose dėl postų buvo žaidžiama ne asmenybėmis, o tam tikrais komisarų postais”, - žurnalistams Seime sakė A. Sysas.

Ketvirtadienį LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis informavo, kad „valstiečių” frakcija į eurokomisarus siūlo V. Sinkevičių.