Šį klausimą laikinosios komisijos, sprendžiančios dėl „darbiečių“ neliečiamybės, posėdyje iškėlė konservatorius Kęstutis Masiulis.

„Štai lapelis. Iš kurio matosi: buvo išmokėti pinigai. Ir parašyta „priemokos LRS nariams: Loreta, Jagminas, Žymantas“. (...) Loreta, tai nesunku atspėti, ar ne? 810 kart trys. Išeina, kad kažkokie neteisėtai mokėjimai vyko ir Seimo nariams?“ - prokuroro klausė K. Masiulis.

S. Verseckas šiuos duomenis patvirtino.

„Galiu pasakyti, kad, mūsų manymu, visiškai įrodyta, kad Nijolė Steponavičiūtė iš juodosios Darbo partijos kasos Vytautui Gapšiui išdavė tokius pinigus, kurių paskirtis buvo įvardinta taip, kaip yra parašyta šitame orderyje. Ar V. Gapšys po to tuos pinigus atidavė tiems Seimo nariams, ar neatidavė – galėtu atsakyti tik pats V. Gapšys. Jis su teisėsauga nebendradarbiavo“, - sakė prokuroras.

K. Masiulis DELFI teigė, jog bylos dokumentai liudija, kad minėti trys Seimo nariai – L. Graužinienė, Jonas Jagminas ir Manfredas Žymantas – pinigus iš juodosios kasos turėjo gauti pagal 2006 m. balandžio 4 d. datuojamą orderį su Vytauto Gapšio parašo.

„Parašyta taip: 801x3, Loreta. Jagminas, 810x3. Žymantas: 810+405. Ir parašas. V. Gapšio“, - sakė konservatorius.

V.Gapšys: tokių pinigų nebuvo

Pats V. Gapšys DELFI teigė, kad jokių kaltinimų iš teisėsaugos dėl galimai neteisėtų priemokų Seimo nariams nėra sulaukęs.

„Manęs prokuroras dėl to niekuo nekaltina“, - kalbėjo V. Gapšys.

Paklaustas, ar jis pasirašinėjo ant K. Masiulio minimo dokumento, politikas sakė, kad istoriją bandoma „pritempti“, o tokie pinigai parlamentarams nebuvo išmokėti.

„Mano parašų ten... sako, kad mano – labai nori pritempti. Tokių pinigų nebuvo“, - tvirtino V. Gapšys, pridurdamas, kad tą patį patvirtinti gali ir visi trys minėti parlamentarai.