Šventei miestas puošis kukliai

Vieno svarbiausių metų renginių proga miesto puošybai savivaldybė skyrė 60 tūkst. litų.

„Norisi garsiai džiaugtis skaičiais, kai turi didesnius paramos šaltinius. Šiemet ši suma gerokai mažesnė, – pripažino viešosios įstaigos “Klaipėdos šventės„ direktorius Remigijus Mockus. – Sumanymų buvo daug ir spalvingų, bet turime pripažinti, kad kai nėra pinigų, ne viskas gali būti įgyvendinta.“

Miesto šventės dailininkas Anatolijus Klemencovas taip pat apgailestavo, jog šiemet nepavyks įrengti skulptūrinės grupės ir fontano ant Biržos tilto, jau tradicija tapusios meninės instaliacijos Turgaus ir Tiltų gatvių sankirtoje bei realizuoti kitų įdomių idėjų.

Pasak kūrėjo, kalbant apie spalvinę invaziją į senamiestį, pagrindiniu akcentu taps vadinamoji rėmėjų krantinė palei Danę tarp Pilies ir Biržos tiltų, kuri plykstelės raudonais ir geltonais tonais. Virš Tiltų gatvės plevens kelios eilės vėliavų su Klaipėdos herbo simbolika.

„Pakankamai įdomiai turėtų “suskambėti„ ant Biržos tilto eksponuojamos vėjo gaudyklės, kurios plevėsuos ant 8 m stiebų. Jos bus ne paprastos cilindrinės, o pusiau skulptūrinės formos“, – komentavo A.Klemencovas.

Renginių teritorijos ribas žymės tūrinės meninės kompozicijos – simboliniai vartai su varpu.

Šventės dailininkas viliasi, jog iki jos starto pavyks įgyvendinti ir dar vieną sumanymą. Parodų rūmų kiemelyje turėtų atsirasti didžiulis paveikslas, kuriame žymūs Klaipėdos žmonės būtų įamžinti apsirengę istoriniais rūbais.

„Tai turėtų būti savotiškas istorinis miksas, tačiau sykiu labai realistinis, ne karikatūrinis paveikslas. Galima bus šalia jo atsistoti ir nusifotografuoti, pavyzdžiui, šalia riterio Taraškevičiaus arba grafo Gentvilo“, – šypsojosi kūrėjas.

Pasak R.Mockaus, šventiniam dekoravimui Tiltų ir Turgaus gatvės bus uždarytos liepos 31 d. 18 val. „Tikimės, kad per naktį jos bus papuoštos“, – vylėsi pašnekovas.

Turgaus gatvėje eismas bus apribotas iki šventės pabaigos.

Pasak R.Mockaus, pasibaigus šventei bent mėnesį dar turėtų likti papuošta Danės krantinė.