Tačiau šventė tikrai neapsiribojo tik parodomosiomis maudynėmis apledėjusioje Baltijos jūroje. Vyko konferencija „Sveikatos olimpiada: sėkmingiausi sveiką gyvenseną skatinantys renginiai“. Joje sveikatos klubų atstovai pristatė savo sėkmingus projektus, bendradarbiavimo su valdžios institucijomis pavyzdžius, pasitaikančias problemas, rašoma pranešime spaudai.


Vienas iš pavyzdingiausiai veikiančio Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Danguolė Avižiuvienė pristatė temą „Sveikatos mokyklos ir jų nauda žmonėms.“ Šio sveikatos biuro pavyzdžiu paseka ir kiti sveikatos biurai, kurie kartu su Lietuvos sveikuolių sąjunga rengia Sveikatos mokyklas biurų vietose. Beje, tenka matyti ir akivaizdų faktą, kad nemaža dalis Sveikatos biurų Lietuvoje užsiima tik statistikų pateikinėjimu, kokia bloga yra žmonių sveikata, o savo pavyzdžiu, kaip reikia sveikai gyventi, biurų vadovai ir darbuotojai nerodo. Tad tų savivaldybių sveikatos biurų vadovai, kurie ne tik kalba, bet ir savo pavyzdžiu rodo kaip reikia sveikai gyventi, nusipelno nuoširdžių pagyrimų.

Susitikimo metu buvo paskelbtas memorandumas dėl Lietuvos sveikatos išsaugojimo, kurį jau dabar yra pasirašę apie 200 organizacijų. Ji kviečiamos pasirašyti ir dar nepasirašiusios organizacijos. Taip pat savo pritarimą memorandumui gali išreikšti ir fiziniai asmenys. O pagrindinis prašymas ir reikalavimas valdžios institucijoms memorandume yra 2013 m. paskelbti Sveikatos ir sveikatinimo metais. Vasario pabaigoje šis memorandumas bus įteiktas LR Prezidentei, LR Seimui, LR Ministrui Pirmininkui.

Šventės metu buvo pristatyta prasidėjusi Lietuvos sveikatos olimpiada, kuri startavo jau šių metų sausio 1 d. Gegužės 25 d. vyks Lietuvos sveikatos olimpiados iškilmingas atidarymas atviroje erdvėje Palangoje. Joje numato dalyvauti atsakingi valstybės institucijų vadovai ir atstovai.