Antrą savaitę gyvenantiems broliams dvyniams Laurynui ir Martynui Zdaniams šią savaitę atlikta po dvi odos persodinimo operacijas. Manoma, kad kūdikiai KMUK dar bus gydomi mažiausiai porą mėnesių. Nuo žaizdų gijimo priklausys, ar nebus reikalingos papildomos operacijos.

Dvynukus gydančios medikės Rasos Brinkis teigimu, šiuo metu kūdikių svoris normalus, jie maitinami motinos pienu.

Kūdikių tėvams - 23 metų Vilmai ir 37 metų Gintautui Zdaniams -medikai ketina pasiūlyti psichologo pagalbą. "Iki šiol tėvai laikėsi tikrai didvyriškai, bet nelaimė ir dėmesys labai veikia", - mano KMUK plastinės chirurgijos ir nudegimų skyriaus vyriausias chirurgas Rytis Rimdeika.

Pasak jo, dvyniai dėl pirmalaikio gimimo kurį laiką gali vystytis truputį lėčiau už bendraamžius, bet "vėliau nelaimę primins tik nedideli randai".

Kūdikius operavęs chirurgas Jurijus Klebanovas, sakė, kad tokiems mažiems ir taip nudegusiems kūdikiams tokio lygio operaciją KMUK atlikta pirmą kartą.

Pirma laiko gimę broliai dvyniai Marijampolės ligoninėje gruodžio 30 dieną patyrė 2-3 laipsnio nudegimus nugaros ir pakaušio srityse, kai buvo padėti ant pernelyg karštų šildymo indų - termoforų.

Valstybinė medicininio audito inspekcijos komisija nustatė, kad dėl nelaimės yra kaltos neonatologė Loreta Laurinaitienė ir akušerė Rasa Dereškevičienė.

Po incidento ligoninės vadovybė joms pareiškė griežtus papeikimus. Gydytoja Skirmanta Razmirskienė buvo atleista iš Akušerijos ir nėštumo patologijos skyriaus vedėjos pareigų.

Marijampolės ligoninės Ginekologijos skyriaus vedėjui Romualdui Tamošaičiui, operavusiam dvynukų motiną ir neinformavusiam apie dvynių naujagimių slaugymo komplikacijas ministerijos budinčiojo gydytojo ginekologo, pareikštas papeikimas.

Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra praėjusią savaitę iškėlė baudžiamąją bylą dėl dviejų naujagimių apdeginimo Marijampolės ligoninėje. Byla iškelta dėl sunkaus kūno sužalojimo, padaryto dėl neatsargaus elgesio.