"Galiu tik apgailestauti, kad tokie jauni ir gabūs, vieningi ir atsakingi žmonės šiandien gyvena svetur. Tačiau, esu tikra, kad geografinis atstumas nereiškia dvasinio nuotolio, ir tikiu, kad Lietuva ir lietuvybė gyva visų Jūsų širdyse, ir kad savo mintimis, viltimis esate ir visada būsite su Lietuva", - teigiama šeštadienį išplatintame jos sveikinime.

Seimo vadovė tvirtino drauge su užsienyje gyvenančiais lietuviais ieškanti atsakymų į labiausiai jiems rūpimus klausimus.

"Mintimis esu kartu su Jumis, kartu ieškau atsakymų į tai, kas šiandien labiausiai rūpi tiek lietuviams, gyvenantiems kitose šalyse, tiek visai mūsų tautai ir valstybei. Bet pirmiausia noriu nuoširdžiai padėkoti už tai, kad esate neabejingi – už tai, kad aktyviai sprendžiate iškilusias problemas, ieškote atsakymų į opiausius klausimus. Už tai, kad bendraujate, palaikote vieni kitus, branginate ryšį tiek vienas su kitu, tiek ir su Lietuva bei lietuvybe", - teigė ji.

Šeštadienį ir sekmadienį Balinraubo miestelyje vyksta Airijos lietuvių sąskrydis "Mums vis dar reikia sparnų".

Jame bus surengra lietuviškų rankdarbių ir kulinarinio paveldo mugė, Dublino mažasis teatras rodys spektaklį vaikams, vyks lietuviška vakaronė, bus aukojamos Šventosios Mišios už 1935 metais Atlanto vandenyną perskridusį ir Balinraube avariniu būdu nusileidusį lakūną Feliksą Vaitkų, miesto gatvėmis iki "Lituanica II" nusileidimo vietos nusidrieks iškilminga šventės dalyvių eisena.

Sąskrydį jau šeštus metus organizuoja Airijos lietuvių bendruomenės Mėjaus skyriaus organizacinis komitetas.