„Aš negaliu pasakyti būsiu ar nebūsiu frakcijos seniūnu. Mūsų partijoje ir frakcijoje yra tam tikros procedūros, jos iki pavasario sesijos arba sesijos pradžioje bus atliktos ir pavasario sesijoje bus aišku, kas bus frakcijos seniūnu. Manau, kad bent 10 frakcijos narių galėtų pretenduoti į seniūno pareigas, aš tiesiog esu gal vienas iš jų. Tikrai nėra nuspręsta. Aš niekad nesiveržiu į jokius postus, jei frakcija ir partija nuspręs aš atsakomybės nesikratysiu“, - sakė J. Jarutis, pirmadienį žurnalistų paklaustas, ar galėtų būti naujuoju frakcijos seniūnu.

Pasak jo, partijos lyderio pasitraukimą galima vertinti „kaip šių metų Seimo rinkimų pradžią“.

„Tiesiog sprendimai priimti dėl to, kad partija nori pasiruošti tinkamai ateinantiems rinkimams. (...) Giliau įvertinus, sprendimas ko gero teisingas. Vis tiek jis partijos lyderis, pats stipriausias ir ryškiausias partijos veidas. Jis turi galų gale pradėti formuoti rinkimų štabą, rinkimų programą, įvertinti kaip visuomenė priima tai, ką mes iki šiol nuveikėme“, - taip R. Karbauskio apsisprendimą komentavo J. Jarutis.

Politikas akcentavo, kad politinė veikla yra kolektyvinis darbas, ir mitu vadina tai, esą R. Karbauskio sprendimai viską lemia.
„Mes dirbame komandoje. Tam tikri mitai sukurti, nežinau kieno sukurti, kad viską R. Karbauskis sprendžia, viską lemia. Ne, taip nėra, frakcijoje dažnai būna pakankami daug ginčų, tikrai nėra vienasmeniai sprendimai pono Karbauskio ar kito“,- sakė J. Jarutis.
Jis nebejoja, kad bus rastas naujas Seimo Kultūros komiteto pirmininkas.

„Komiteto pirmininką, manau, rasime, tuščia vieta nebūna. Šiame komitete dirba du mūsų atstovai – Robertas Šarknickas ir Stasys Tumėnas, galima ir papildyti komiteto sudėtį“,- svarstė J. Jarutis.
Kaip primena ELTA, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis R. Karbauskis praėjusį penktadienį paskelbė, kad traukiasi ne tik iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno, bet ir iš Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

Seimo Statutas numato, kad apie frakcijos vadovų pasikeitimą turi būti ne vėliau kaip kitą darbo dieną raštu pranešta Seimo pirmininkui, kuris tai paskelbia artimiausiame Seimo posėdyje. Į Seimo pavasario sesiją parlamentarai rinksis, kaip numato Konstitucija, kovo 10 d.

Pagal Statutą, Seimo komitetas gali perrinkti pirmininką bei jo pavaduotoją, kartu kreipdamasis į Seimą dėl naujo pirmininko ar jo pavaduotojo patvirtinimo.

Jeigu Seimas naujo pirmininko ar jo pavaduotojo nepatvirtina, pirmininku ar jo pavaduotoju lieka iki tol buvęs, o antrą kartą tuo pačiu klausimu komitetas gali kreiptis į Seimą tik kitoje eilinėje sesijoje.