Tačiau kai kas išdrįso net ir išsimaudyti. Akivaizdu, kad tai buvo ne pajūrio miestų gyventojai. Nenuostabu, jei oro ir vandens temperatūra beveik tokia pati, 14 laipsnių šilumos, koks skirtumas, kur būti, vandenyje, ar ant kranto.

Joniškio rajono Mindaugių pagrindinės moksleiviai drąsiai šoko į bangas.

„Jie jau savo kaime seniai maudosi“, - paaiškino nuo kranto moksleivius stebinti mokytoja.

Anot jos, šiandien jau aplankytas Jūrų muziejus, stebėtas delfinų pasirodymas, o prieš kelionę namo nuspręsta ir išsimaudyti jūroje.

„Jei kurį nors pagriebs banga, teks šokti pačiai“, - juokėsi mokytoja.

Kaip tapo įprasta, klaipėdietės moterys saulės vonioms rinkosi Melnragės kopas ties šiauriniu molu. Nors jau gerą dešimtmetį čia yra bendras pliažas, apie tai informuoja specialiai pastatyti ženklai, tačiau jame apstu nuogų moterų. Jos į bet kokį asmenį žvelgia su nepasitikėjimu, tačiau važiuoti į specialiai moterims kaitintis skirtą paplūdimį neketina.

Netoliese krūmuose įsitaisiusi linksma kompanija gurkšnoja alų, jos narių balsai po truputį garsėja, o tonas – agresyvėja. Vakare tokių kompanijų pajūryje būna dar daugiau.

Tačiau paplūdimiuose prie jūros Antrojoje Melnragėje ar Giruliuose – tuščia. Poilsiautojai kol kas labiau linkę kaitintis kopose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)