Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorė Irutė Varzienė informavo BNS, kad darbai atsiėjo 900 tūkst. eurų, didžiąją jų dalį sudarė Europos Sąjungos lėšos.

Astravo dvaro parko tvarkybos darbai pradėti 2019 metais, techninį projektą parengė bendrovė „Projektavimo ir restauravimo institutas“, šią savaitę pranešė Kultūros paveldo departamentas.

Jo teigimu, tvarkybos darbų metu pagal autentiškus vazų pavyzdžius, esančius Biržų krašto muziejuje „Sėla“, atkurtos keturios ketaus vazos, taip pat atkurtas centrinis parteris, pietinis parteris, takai su tarp jų išdėstytais gėlynais, aikštelė prie ežero, laiptai į ežerą, krantinė, dalinai atkurtas pėsčiųjų tinklas, regeneruoti želdiniai, išvalyti penki tvenkiniai ir kanalo dalis.

Anot paveldosaugininkų, Astravo dvaras su parku – viena raiškiausių XIX amžiaus romantinio klasicizmo stiliaus sodybų Lietuvoje, kuri įtraukta į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Kiek daugiau nei 18 hektarų užimantis dvaro parkas – kaip želdynas – pripažintas valstybinės reikšmės parku. Tai svarbus Biržų ir šalies kultūrinį kraštovaizdį reprezentuojantis objektas, įtrauktas į turistinius maršrutus, siūlomų aplankyti objektų sąrašus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)