Galimybių paso nepavyksta parsiųsti nei per gpasas.lt interneto puslapį, nei ir iš esveikata.lt.

Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus Delfi patvirtino, jog galimai nekokybiškas „Microsoft“ programinės įrangos atnaujinimo kodas sutrikdė Registrų centro paslaugų teikimą.

„Dėl JAV programinės įrangos gamintojo „Microsoft“ pastarosiomis dienomis įdiegto galimai nekokybiško programinės įrangos atnaujinimo kodo ketvirtadienį sutriko ir Registrų centro paslaugų teikimas. Registrų centro IT specialistai deda visas pastangas, kad paslaugų teikimas būtų atnaujintas kaip įmanoma greičiau“, – rašoma pranešime.

Teigiama, jog šiuo metu negalima prisijungti prie savitarnos sistemos, neveikia internetinės svetainės, galimi trikdžiai naudojantis kitomis elektroninėmis paslaugomis, sutriko ir klientų aptarnavimas fiziniuose aptarnavimo padaliniuose.

„Dėl šios problemos sprendimo Registrų centro specialistai nedelsiant susiekė su „Microsoft“ atstovais Lietuvoje ir bendromis jėgomis ieško sprendimų. Pati JAV technologijų bendrovė viešai prieinamuose šaltiniuose oficialių sprendimo būdų nenurodo“, – rašoma pranešime.

Paslaugų teikimas atkurtas

Paslaugų teikimas buvo sutrikęs ketvirtadienį apie 12 val. dėl pastarosiomis dienomis „Microsoft“ įdiegto galimai nekokybiško programinės įrangos kodo ir 15:30 paslaugų teikimas sėkmingai atkurtas. Šiuo metu visos Registrų centro paslaugos vėl teikiamos – klientai vėl gali būti aptarnaujami fiziniuose klientų aptarnavimo padaliniuose, klientai paslaugas gali gauti per savitarnos sistemą, teikiamos kitos elektroninės paslaugos, pavyzdžiui, Galimybių paso ar ES skaitmeninio COVID pažymėjimo generavimas.

Delfi primena, jog Registrų centras šią savaitę informavo, jog dėl suplanuotų esveikata.lt sistemos atnaujinimo darbų sistema neveiks nuo sausio 14 dienos, penktadienio 20 valandos iki sausio 15 dienos, šeštadienio 8 valandos.

„Nurodytu laiku nebus galima atsisiųsti ar atsinaujinti Galimybių pasą ar ES skaitmeninį COVID pažymėjimą“, – buvo rašoma pranešime.

„Atnaujinimo darbų metu taip pat nebus galimybės sveikatos priežiūros įstaigoms pateikti ar gauti duomenis iš E. sveikatos sistemos, pacientams ir sveikatos bei farmacijos specialistams prisijungti prie savo E. sveikatos sistemos paskyrų, gyventojams įsigyti medikamentų su e.receptu. Be to, iš portalų gpasas.lt, esveikata.lt ar kitų išdavimo vietų laikinai nebus galimybės atsisiųsti Galimybių paso ar ES skaitmeninio COVID pažymėjimo.

Sveikatos priežiūros specialistų ir gyventojų prašoma iki nurodytos datos susiplanuoti savo darbus taip, kad sistemos atnaujinimo darbai sukeltų kuo mažiau nepatogumų“, – buvo skelbiama šią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)