„Lietuvos regionų frakcija“ Seime oficialiai susikūrė praėjusią savaitę, ją sudaro 9 parlamentarai, kurie prieš tai dirbo Mišrioje Seimo narių grupėje: frakcijos seniūnas Jonas Pinskus, jo pavaduotoja Rita Tamašunienė, Zigmantas Balčytis, Petras Gražulis, Česlavas Olševskis, Andrius Palionis, Beata Petkevič, Valdemaras Valkiūnas ir Remigijus Žemaitaitis.

„Nusprendėme, kad birželio 8 d. planuojame pasirašyti susitikimą tarp trijų frakcijų – papildyti. Dabar deriname technines detales, aptarsime frakcijose ir tikiuosi, kad birželio 8 dieną turėsime dar labiau konsoliduotą opoziciją, pasirašydami bendrą susitarimą“, – Delfi sakė S. Skvernelis.

Opozicijos lyderio teigimu, „Lietuvos regionų frakcijos“ atstovai neišreiškė pageidavimų ar sąlygų dėl oficialaus prisijungimo prie opozicinės koalicijos, tačiau, pasak S. Skvernelio, susitikime buvo aptartos vienijančios pozicijos.

„Kas buvo aptarta, tai mūsų programiniai dalykai, kur mes koncentruojamės – tai yra socialinės atskirties mažinimas, regionų politika, regionų atskirties mažinimas, tam tikrų vertybių apsauga.

Tai esminiai programiniai dalykai, dėl kurių mes sutariame, o technines detales spręsime“, – pažymėjo opozicijos lyderis.

Prie opozicijos oficialiai prisijungus naujai frakcijai, jos atstovas įgis teisę rotacijos būdu tapti ir opozicijos lyderiu.

„Mes sutarėme padaryti kelis namų darbus ir birželio 8 dieną planuojame pasirašymą – turi būti paruošti susitarimai, bendri pagrindiniai akcentai iš programinių dalykų, kuriuos turime vieninga nuomone aptarti.

Dėl vienos iš tų nuomonių šiandien balsavome ir ji sutapo (dėl Partnerystės įstatymo – aut.p.). Tuos dalykus aptarę, pasitarę frakcijose, Darbo partija išreiškė norą pasitvirtinti ir taryboje, pasirašysime“, – Delfi sakė „Lietuvos regionų frakcijos“ seniūnas J. Pinskus.

Jo teigimu, kažkokių sąlygų būsimiems partneriams jo frakcijos atstovai nekėlė.

„Mes apsitarėme procedūrinius dalykus ir kai kuriuos programinius akcentus, kurie dar bus darbiniame lygyje derinami“, – pridūrė J. Pinskus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)