Vaistininkė Ramutė Januškevičienė LNK žinioms sakė, kad pastebimas ženklus nėštumo testų pirkimas.

„Šiuo metu mes stebim ženklesnį pirkimą. Ypatingai jaunų žmonių tarpe, kažkiek yra ir vidutinio amžiaus pirkimas, lyginant su tuo laikotarpiu, kuris buvo prieš karantiną“, – kalbėjo vaistininkė.

Psichologas Linas Slušnys daro prielaidą, kad per karantiną žmonės vieni kitiems galėjo skirti daugiau laiko. Dabar, kai praėjo du mėnesiai, atėjo metas skaičiuoti viščiukus.

„Žmonės kartu būdami, galime tik pasidžiaugti – atrado vienas kitą pagaliau. Po darbų, po visokių ten lakstymų, važinėjimų, skraidymų nerasdavo laiko arba jau net ir jėgų, tai dabar vienas kitą atrado ir nematau čia jokios dramos“, – sakė jis.

Vaistininkė R. Januškevičienė pasakojo, kad nėštumo testus perka ir brandžios poros.

„Informacijos dažniausiai reikia galbūt vyresnėms moterims, bet tada jos perka brangesnį testą, kurį galima daryti bet kuriuo paros metu, kuris yra tikslesnis. Jaunimas daugiau renkasi pigesnį variantą, bet perka ne vieną, o keletą. Gal keletą dėl garantijos“, – kalbėjo ji.

Psichologas L. Slušnys tai pat aiškina, kad moterims nėštumo testų staiga galėjo prireikti ir dėl sušvelnintų karantino sąlygų.

„Žmonės tiesiog pasimato dažniau galbūt, laisviau gali judėt ir pasimatyti ir tada mes turime rezultatą, kad tie pasimatymai gali būti tam tikros atsiradusios rizikos turėti vaiką ir tuos nėštumas tada pasitikrina“, – sakė psichologas.

Prieš mėnesį finansinių nusikaltimų tarnyba sučiupo apsukruolius, kurie juodojoje rinkoje nėštumo testais prekiavo sakydami kad tai testai dėl koronaviruso.