Vieningos frakcijos laikais į tris komitetus deleguoti šeši tuometiniai liberalcentristai po skilimo liko Liberalų frakcijoje.

Komitetai sudaromi proporcinio frakcijų atstovavimo principu, tad dešimt narių turinti Liberalų frakcija vieną iš vietų komitetuose turės užleisti buvusiems kolegoms liberalcentristams.

Naujų komitetų turės dairytis trys Liberalų frakcijos nariai: iš Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) turės trauktis Algis Kašėta arba Vytautas Čepas, Ekonomikos - Eligijus Masiulis arba Audrius Endzinas, Švietimo, mokslo ir kultūros - Gintaras Steponavičius arba Dalia Teišerskytė.

Liberalų frakcijai vadovaujantis A.Kašėta tikriausiai liks NSGK, kuriame užima pirmininko pavaduotojo postą.

ŠMKK tikriausiai liks D.Teišerskytė, šiuo metu šiame komitete dirbantis G.Steponavičius norėtų tapti Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) nariu. G.Steponavičius TTK dirbo praėjusią kadenciją.

Liberalų frakcijos seniūno pavaduotojas E.Masiulis žurnalistams sakė nežinąs, kuris frakcijos atstovas liks Ekonomikos komitete (ES) - pats tikina vietos jame nesilaikysiąs įsikabinęs.

"Esu pasiruošęs darbuotis bet kokiame Seimo komitete, jei reikės, tikrai pasitrauksiu iš Ekonomikos komiteto. Manau, kad darbo yra daug ir visiems jo užteks", - žurnalistams sakė E.Masiulis.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijai iš komitetų savo narių atšaukti nereikės - nė viename iš jų neturi "perviršio", tačiau, tikėtina, vietos komitetuose bus perskirstytos.

Kai kurie liberalcentristai norėtų palikti komitetus, kuriuose šiuo metu dirba, ir pereiti į kitus.

Kaip žurnalistams patvirtino Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algis Čaplikas, į kitus komitetus pereiti norėtų šiuo metu Kaimo reikalų komitete dirbantis Saulius Lapėnas, Sveikatos reikalų komiteto narys Vytautas Bogušis, Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Jonas Čekuolis.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijai vadovaujantis Algis Čaplikas žurnalistams sakė postų dalybai neteikiantis didelės reikšmės.

"Neteikiame labai daug reikšmės postų dalybai, tai priklausys nuo Seimo valdybos ir mums priklausančių kvotų. Kai jos bus padalintos, tada ir nuspręsime, koks mūsų narys ir kokiame komitete dalyvauja", - kalbėjo A.Čaplikas.

Pagal Seimo statutą, tikslus komiteto narių skaičius nustatomas Seimo nutarimu, komitetai sudaromi išlaikant proporcinio frakcijų atstovavimo principą. Parlamentaras gali būti tik vieno komiteto narys, išskyrus Europos bei Užsienio reikalų komitetus, kuriuose gali dirbti ir kitų komitetų nariai.

Liberalų ir centro frakcija Seime suskilo, kai iš Liberalų ir centro sąjungos buvo pašalinti penki partijos lyderiui, Vilniaus merui Artūrui Zuokui oponavę Seimo nariai.

Vilniaus mero oponentai Seime liko senojoje Liberalų ir centro, kuri vėliau buvo pervadinta tiesiog Liberalų, frakcijoje, šalininkai susibūrė į Liberalų ir centro sąjungos frakciją.

Liberalų frakcija turi 10, Liberalų ir centro sąjungos - 8 narius.