Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, suskaičiavus balsus 623 apylinkėse iš 1989, už „valstiečius“ balsavo 23,38 proc. rinkėjų, ir tai kol kas jiems duotų 22 mandatus iš 70-ties daugiamandatėje apygardoje.

Antroje vietoje yra opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 15,63 proc. balsų, tai jiems kol kas žada 15 mandatų.

Trečioje vietoje yra per praėjusius rinkimus daugiamandatėje barjero neperlipusi Darbo partija su 14,44 proc. balsų ir 13 mandatų.

Ketvirta būtų opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, kuri šiose apylinkėse surinko 11,05 proc. rinkėjų balsų ir gautų 10 mandatų.

Opozicinis Liberalų sąjūdis šiose apylinkėse surinko 5,24 proc. balsų ir gautų penkis mandatus.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija kol kas perkopia 5 proc. barjerą su 5,23 proc. rinkėjų balsų ir galėtų tikėtis penkių mandatų.

Kitos partijos, esamais ketvirtadalio apylinkių duomenimis, lieka už 5 proc. kartelės ribos. Pirma prieš brūkšnį yra valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija su 4,66 proc. rinkėjų balsų.

Kol kas yra suskaičiuoti mažųjų regionuose esančių apylinkių balsai, rezultatus dar koreguos didžiųjų miestų apylinkių balsai.

Daugiamandatėje apygardoje kandidatų sąrašus kėlė 17 partijų.

Esamais duomenimis, iš dabartinių valdančiųjų partijų į Seimą daugiamandatėje apygardoje nepakliūtų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga su 3,81 proc. rinkėjų balsų.