Taip G. Surplys kalbėjo, komentuodamas faktą, kad artėjantį savaitgalį nebus ribojamas tarpmiestinių traukinių eismas.

„Ta indikacija, kad Velykų savaitgalis bus kitoks, buvo skleidžiamas jau senokai. Todėl manau, kad tų žmonių, kurie įsigijo bilietus, ketindami kažkur vykti, jų yra nebus labai daug. O šiaip, kaip jau ir buvo minėta – tikrai nestovėsime prie kiekvieno su žvake ir nežiūrėsime, kur jis leidžia Velykas.

Bet policija turi savo būdų, turime budrią visuomenę, turime apie 4 tūkstančius pranešimų apie izoliacijos pažeidimus. Žmonės neturėtų rizikuoti. Labiausiai tikimės, kad bus rasti nauji būdai, kaip išreikšti savo meilę ir jausmus artimiesiems, nuotoliniu būdu: telefonu, dar kažkaip, liekant namie“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė G. Surplys.

Jis džiaugėsi, kad gyventojai yra itin pilietiški ir praneša policijai apie pastebėtus pažeidimus.

„187 protokolai už karantino pažeidimą. Policija per vakar gavo 305 pranešimus iš žmonių apie įtartinus atvejus. Iš viso nuo karantino pradžios sulaukė jau 4 tūkst. pranešimų apie galimus pažeidimus“, – Vyriausybėje sakė G. Surplys.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė nusprendė riboti judėjimą šalyje Velykų savaitgalį.
Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad iš miestų asmenys bus išleidžiami, tačiau ragina vis tiek nevykti pas nieką į svečius, nes bus tikrinami atvykstantys žmonės.

„Policija vykdys kontrolę ne išvykstančių, bet atvykstančių asmenų į miestus ir miestelius. Visi gyventojai, kurie išvažinės iš miestų, galės tą netrukdomai daryti, tačiau reikėtų pagalvoti, kur tas kelias nuves. Atvykę į konkretų miestą ar miestelį, galite būti neįleisti“, – sakė ministras pirmininkas ir pabrėžė, kad numatytos išimtys.

Jis teigė, kad policijos pareigūnai nereikalaus dokumentų, jie tikės žmonėmis.

„Pareigūnai, be abejo, žmonėmis patikės. Siūlau nejuokauti, neapgaudinėti pareigūnų“, – sakė ministras pirmininkas.

O policijos generalinis komisaras Renatas Požėla prašė kelionės priežastį patvirtinančius dokumentus turėti su savimi, taupant savo ir policijos pareigūnų laiką.