G. Surplio teigimu, Vyriausybė A. Verygai siekia padėti visais klausimais – logistika, finansais ir kt., kad pats ministras galėtų susikoncentruoti į sveikatos apsaugos sektorių.

„Kaip jau minėjau vakar, sprendimų dėl operacijų centro vadovo pakeitimo nėra! Yra tik premjero noras padėti sveikatos apsaugos ministrui su logistika, finansais, karantino sąlygų priežiūra ir t.t., kad Aurelijus Veryga galėtų nukreipti visas savo jėgas į sveikatos apsaugos sistemos darbą. Ten dabar reikia daugiausiai pastangų ir pagalbos. COVID-19 suvaldyme antpečiai nueina į antrą planą.

Svarbiausia – ryžtas, pasitikėjimas savo jėgomis ir komandinė dvasia“, – antradienį feisbuke rašė G. Surplys.

Sureaguodamas į D. Grybauskaitės žodžius, G. Surplys taip pat paragino visus žmones užsiimti pirmiausia savo veikla.

„Mano galva, labai svarbu, kad prezidentė Grybauskaitė prisijungė prie COVID-19 fondo, kurio steigėjas yra Finansų ministerija. Tikiuosi, kad jos autoritetas padės sutelkti visuomenę savo lėšomis paremti svarbiausius valstybės poreikius. Kol kas surinkome 300 000 eurų“, – teigė G. Surplys.

Pasak VIG vadovo, politikavimui skirtą laiką reikėtų nukreipti savanorystei ar kitokiai visuomenės pagalbai.

„Labai noriu paprašyti visų, kad kiekvienas, kuris stojo į šią šimtmečio tarnybą, susitelktume pirmiausia į savo darbą. Atliktume jį geriausiai, kaip tik galime. O iš savo kompetencijos ribų išeitume tik tada, kai tai būtina. Idealiu atveju – ir pasitarę su kolegomis. Jeigu kas nors šiomis dienomis skiria laiko politikavimui, kviečiu tą laiką geriau nukreipti dar vieno rėmėjo suradimui, savanorystei, būtiniausių prekių paieškoms, žmonių informavimui...“ – pridūrė G. Surplys.

ELTA primena, kad buvusi šalies vadovė, paramos fondo kovoje su koronavirusu tarybos pirmininkė D. Grybauskaitė LRT televizijai pirmadienį sakė, kad tiesioginį Sveikatos apsaugos ministerijos valdymą praktiškai yra perėmusi Vyriausybė.

„Pirmiausia, aš manau, kad vadovas pakeistas – dar sekmadienį buvo priimti sprendimai, kad tiesioginį Sveikatos apsaugos ministerijos valdymą perima Vyriausybė. Dabar tuo tiesiogiai užsiima pats premjeras“, – pirmadienį LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ sakė D. Grybauskaitė.