G. Surplys taip pat užtikrino, kad žurnalistams netrukus bus suteiktas kontaktinis telefonas – juo bet kuriuo metu bus galima susisiekti dėl aktualios informacijos.

„Šiandien sprendžiame operatyviai, kaip perskirstyti pajėgas ir sustiprinti Sveikatos apsaugos ministerijos viešųjų ryšių padalinį. Norime ir priimame jūsų pageidavimą, kad informacija, susijusi su jautria sveikatos problematika, būtų skleidžiama kaip galima greičiau“, – prie Vyriausybės rūmų žurnalistams sakė G. Surplys.

Visuomenės informavimo grupės dėl koronaviruso vadovas žurnalistų taip pat paprašė kantrybės ir supratimo, akcentuodamas, kad prieš pateikiant informaciją ji turi būti patikrinta.

„Prašome jūsų kantrybės ir papildomos keleto minučių, kad tą informaciją būtų galima surinkti. Bet pagrindinė mano žinia, kaip jau minėjau, kad šiandien operatyviai bandome persigrupuoti ir išspręsti butelio kakliuko problemą sveikatos sistemoje dėl informacijos sklaidos“, – kalbėjo jis.

„Artimiausiu metu jūs tikrai pajusite, kad (informacijos – ELTA) srautas eina greičiau ir jūs tikrai kiekvieną paros valandą turėsite kontaktą, kuriuo galėsite skambinti“, – užtikrino G. Surplys.