G. Surplys priminė, kad šiandien yra paskutinė diena, kai galima kirsti Lietuvos sieną, siekiant ją pervažiuoti.

„Šią naktį baigiasi tranzito per Lietuvą terminas, kas nori per Lietuvą kirsti sieną, pervažiuoti namo, šiandien yra paskutinė diena“, – sakė jis.

Antradienį įsigaliojo priverstinė iš užsienio grįžtančių asmenų izoliacija, tai sukėlė daug visuomenės nepasitenkinimo, būta ir nemalonių incidentų.

„Dėl izoliacijos, tai policija yra pasiruošusi. Rekomendacija bus tokia, kad asmenys privalo būti apgyvendinti po vieną, nebent tai yra šeimos nariai. Privalo būti užtikrintas maisto tiekimas, svarstoma, kaip užtikrinti apsaugą tų vietų“, – teigė G. Surplys.

Premjero patarėjas prašė nedomonizuoti į Lietuvą grįžusių tautiečių.

„Prašome nedemonizuoti šių žmonių, kurie parvyksta. Daugelis iš jų nėra užsikrėtę, daugelis jų supranta, kad turi laikytis saviizoliacijos ir karantino sąlygų. Prašau visuomenės nekeršyti, bet būkime budrūs, tuos, kurie nesilaiko saviizoliacijos sąlygų, priduokime policijai, pasakysiu paprastai“, – sakė G. Surplys.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė spręs, ar pratęsti karantiną visoje šalyje, bus svarstoma ir dėl galimybės griežtinti tam tikras karantino sąlygas.