„Aš siūlyčiau vertinti rimtai tas kalbas, kad Rusijos branduolinis ginklas gali būti dislokuotas Baltarusijoje. Taip, tai būtų eskalacinis žingsnis, taip, tai nepadidintų mūsų saugumo, atvirkščiai, viso regiono saugumą dal labiau sumažintų“, – „Žinių radijui“ teigė A. Skaisgirytė.

Šalies vadovo patarėja sureagavo ir į JAV žvalgybos informaciją, kad nėra požymių, jog Rusija ketintų panaudoti branduolinį ginklą. Pasak jos, reikia suvokti, kad informacija dabartiniame kontekste kinta labai greitai.

„Žvalgybininkai turi, žinoma, savo informaciją. Bet gyvename tokiame laikotarpyje, kai ta informacija labai greitai kinta. Ir šiandieną nematome, rytoj galime pamatyti. Tai, deja, toks laikas, kai įvykiai vystosi labai labai greitai ir turime būti susikaupę ir pasirengę reaguoti vos ne realiu laiku“, – sakė prezidento patarėja.

A. Skaisgirytė taip pat atkreipė dėmesį, kad branduolinis ginklas jau buvo panaudotas Antrajame pasauliniame kare. Todėl, pasak jos, teoriškai negalima atmesti galimybės, jog jis galėtų dar kartą būti panaudotas.

„Suvokiant tai, reikia padaryti viską, kad jis nebūtų panaudotas“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad V. Putinas kovo mėnesį per valstybinę televiziją pareiškė, kad dislokuos taktinius branduolinius ginklus kaimyninėje Baltarusijoje.

V. Putinas ne kartą išsakė grasinimus, kad gali panaudoti branduolinius ginklus Ukrainoje, taip atgaivindamas Šaltojo karo laikų baimes.

Jis taip pat sakė, kad panaudotų nusodrinto urano amuniciją, jei Kyjivas gautų tokios amunicijos iš Vakarų, po to, kai Jungtinė Karalystė pasisiūlė ją tiekti Ukrainai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)