Pasak europarlamentaro V. Mazuronio, toks N. Puteikio žingsnis vertintinas kaip prekyba balsais.

„Tokius pareiškimus apie „pokiliminius“ susitarimus dėl tariamai perduotų ar kažkam parduotų savo rinkėjų balsų vertinu neigiamai. Kaip nesąžiningą bandymą prekiauti savo rinkėjų balsais, kaip visišką nepagarbą žmonėms“, - teigė V. Mazuronis.

Anot jo, jam kyla klausimų, ką dabar galvoja žmonės, kurie pasirašė už N. Puteikį, kurie agitavo, kurie buvo pasiruošę už jį balsuoti. Jis taip pat pridūrė, kad vienijimosi idėja yra gera, tačiau tą reikėjo daryti gerokai anksčiau.

„Susivienyti yra geras planas, bet jis turėjo būti žymiai anksčiau. Dabar, paskutinę dieną iki rinkimų, pokiliminius susitarimus su partijų vadovais traktuoju kaip nepagarbą rinkėjams“, - sakė jis.

Kitas kandidatas - Mindaugas Puidokas - tikino, kad taip pat trauktis neketina.

„Visada sakiau, kad esu kovotojas ir niekada nesitraukiu, net jei kova nėra lengva ir lygi. Prezidentas, susidūręs su sunkumais, neturi nuo jų šalintis, bėgti ar skųstis. Jis turi tvirtai ginti žmonių ir valstybės interesus. Tikrai nesitrauksiu ir sieksiu tik pergalės, novatoriškos, sąžiningos politikos bei realių permainų mūsų šaliai“, - teigė M. Puidokas.

ELTA primena, kad trečiadienį N. Puteikis pareiškė rimtai svarstantis savo rinkėjus agituoti balsuoti prieš „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatus.