Kaip informuoja Užsienio reikalų ministerija (URM), viešojo konkurso nugalėtojui raštu atsisakius sudaryti sutartį, naujas konkursas skelbiamas nebus, o paslauga bus perkama iš įmonės, kurios „pasiūlymas pagal nustatytą pasiūlymų eilę yra pirmas po tiekėjo, atsisakiusio sudaryti pirkimo sutartį". Antrąją vietą konkurse užėmė bendrovė „Taurakalnis".

Laikinojo „Litexpo" vadovo Aloyzo Tarvydo teigimu, sprendimą atsisakyti laimėto konkurso priėmė valdyba, tam pritarė ir Ūkio ministerija. Žengti tokį žingsnį nutarta išsiaiškinus, kad Valdovų rūmuose nėra ir iki liepos 1 dienos nebus įrengta virtuvė.

„Dabar dėl virtuvės Valdovų rūmuose nėra net su kuo kalbėtis - Valdovų rūmuose šeimininkauja Panevėžio statybos trestas, patalpų valdytoja - Kelių direkcija. O ten, kur turi būti virtuvė, tėra plikos sienos, grindys ir lubos. Vargu ar nesant nei vandentiekio, nei kanalizacijos galėtume gauti sanitarinį pasą", - sakė A.Tarvydas.

Kitose vietose, kuriose „Litexpo" turėjo maitinti svečius - miesto rotušėje, Nacionalinėje dailės galerijoje ar pačiame „Litexpo", keblumų nekyla, visur yra įrengtos virtuvės. Bet kadangi skelbtas viešasis konkursas apėmė visas maitinimo vietas, „Litexpo" bus priversta atsisakyti jų visų.