Tačiau, kaip Delfi.lt informavo NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, penktadienį išsiuntus kvietimą, pirmadienį paaiškėjo, kad NVSC vadovas į posėdį atvykti negalės, nes nuo pirmadienio susirgo.

„Nuo praėjusios savaitės planavome rytojaus NSGK posėdyje svarstyti klausimą, susijusį su NVSC veikla, pasiruošimu toliau valdyti pandemiją, kiek tai priklauso nuo šios įstaigos. Kaip žinome, NVSC yra svarbus identifikuojant atvejus ir izoliuojant juos. Tai ypač svarbu, kai situacija tampa valdoma. Norėjome aptarti klausimus, nuo kada NVSC pradeda valdyti, nuo kokio kiekio atvejų jie pradeda identifikuoti.

Kvietimas dalyvauti NSGK posėdyje NVSC direktoriui buvo išsiųstas penktadienį, vakar gavome atsakymą, kad R. Petraitis yra laikiname nedarbingume“, – paaiškino L. Kasčiūnas.

Pasiteiravus, nuo kada direktorius pasiėmė nedarbingumą, anot L. Kasčiūno, buvo paaiškinta, kad nedarbingumą jis pasiėmė nuo pirmadienio.

Laurynas Kasčiūnas

Liga ir patikrinimai

„Linkime direktoriui didžiausios sveikatos, linkime pasveikti. Bet kartais darosi keista, kad, prasidėjus tarnybiniams patikrinimams, vadovai trumpesniam ar ilgesniam laikui staiga suserga“, – Delfi.lt sakė NSGK pirmininkas.

Pasak jo, NSGK lauks, kada pasveiks NVSC vadovas, ir, priklausomai nuo R. Petraičio grįžimo po ligos datos, organizuos planuotą posėdį.

Primename, kad sprendimas pradėti tarnybinį NVSC patikrinimą dėl galimo pareigų pažeidimo priimtas įvertinus SAM ekspertų siūlymus po NVSC vadovo raštu gautų paaiškinimų dėl neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

NVSC direktorius R. Petraitis sausio pradžioje iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sulaukė raginimo trauktis iš pareigų. Tačiau R. Petraitis pranešė nesitrauksiantis iš savo pareigų, nes mano, jog jam skirta kritika yra nepagrįsta.

NVSC vadovybė kritikos buvo sulaukusi dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu. Įstaigos vadovas R. Petraitis teigė, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)