„Šiuo metu nariai yra sulaikyti, Kenos užkardoje tarnybinėse patalpose vyksta apklausa“, - sakė jis.

Sulaikytiesiems gali būti surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

„Kenos pasienio punkto teritorijoje jie pažeidė pasienio kontrolės punkto veiklos taisykles - nepateikė dokumentų, nepakluso pasieniečių nurodymams, į pasienio patikros zoną bandė patekti be pareigūnų leidimo“, - tvirtino G.Mišutis.

Tibeto laisvės judėjimo grupės narė Rūta Norkutė BNS sakė nesuprantanti tokių pareigūnų veiksmų.

„Atvažiavome į Kenos traukinių stotį su tam tikrais plakatais ir Tibeto vėliavomis. Mes užėjome į traukinių stoties salę, kur buvo susirinkę įvairūs svečiai, tarp jų ir Kinijos ambasadorius. Mes taip pat norėjome pasitikti traukinį „Saulė“, - kalbėjo ji.

„Ant plakatų buvo parašyta Kinijos „Saulė„, „nusižudė vienuoliai“, įvairios nuotraukos, kuriose matyti Kinijos kareiviai okupuotame Tibete, vienuoliai okupuotame Tibete. Tai nėra kokie nors įžeidžiantys užrašai ar raginimai. Tiesiog sudėti faktai, kas darosi okupuotame Tibete ir ką daro Kinija“, - sakė R.Norkutė.

Jos teigimu, Tibeto grupės narių pareigūnai paprašė išeiti iš geležinkelio stoties salės, kurioje buvo susirinkę svečiai.

"Perėjome peroną, bet priėjo muitinės pareigūnai su policijos pareigūnais ir mus prievarta ištempė iš perono“, - sakė R.Norkutė.

Sulaikytiesiems gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Ketvirtadienį į Lietuvą atvyko pirmasis Vakarų Europą su Kinija per Kazachstaną, Rusiją, Baltarusiją ir Lietuvą jungiantis reguliarus konteinerinis traukinys "Saulė".