13 iš šių migrantų yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje, dar šeši irakiečiai, pirminiais duomenimis, buvo apgyvendinti Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, Jonavos rajone.

Kaip pranešė VSAT, šeštadienio naktį Panevėžio policijos pareigūnai pagal VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pasieniečių informaciją Pasvalio rajone sulaikė leidimą gyventi Lenkijoje turintį Azebaidžano pilietį bei Lenkijos pilietę.

Jie vairavo automobilius „Mercedes Benz S500“ rusiškais numeriais ir „Lexus“ lenkiškais numeriais. Užsieniečiai automobiliuose į Lietuvą gabeno devynis irakiečius, kurie Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Kol jų prašymai neišnagrinėti, migrantai neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Lenkijos ir Azerbaidžano piliečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas, teismas leido juos suimti trims mėnesiams.

Neteisėtus migrantus VSAT pareigūnai sekmadienį perdavė Latvijos kolegoms.

Sekmadienį vakare Pagėgių pasieniečiai, talkinami Marijampolės policininkų, Marijampolės savivaldybėje sulaikė gyventi Suomijoje leidimus turinčius du Irako piliečius. Jie vairavo automobilius „BMW 520“ ir „VW Caddy“ su Suomijos numeriais. Abu užsieniečiai gabeno šešis Irako piliečiais prisistačiusius asmenis be dokumentų.

VSAT pareigūnams tiriant įvykio aplinkybes pradėjo aiškėti, kad jie, pirminiais duomenimis, yra Irako piliečiai, kurie buvo apgyvendinti Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje.

Gabentojams taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pirmadienį jie buvo apklausiami Pagėgių pasieniečių.

Migrantai pirmadienį popiet buvo VSAT patalpose Pagėgių rinktinės saugomo ruožo teritorijoje.

Sekmadienį vakare Kalvarijos savivaldybėje su pasieniečiais bendradarbiaujantys policijos pareigūnai sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Opel Zafira“ lenkiškais numeriais. Policijos ir VSAT pareigūnai automobilį, vairuotoją ir keleivius pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

Vienatūrį vairavęs Sakartvelo pilietis gabeno keturis irakiečius, kurie irgi Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio ir neteisėtai pasišalinę iš šios šalies. Sakartvelo piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jį pasieniečiai uždarė į areštinę. Irako piliečiai pirmadienį dar buvo Kalvarijos užkardoje. Planuojama, kad jie bus nugabenti iki sienos su Latvija ir perduoti šios šalies pasieniečiams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)